Sterke Courtois: "Nooit aan Club Brugge gedacht"

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
Sterke Courtois: "Nooit aan Club Brugge gedacht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois had een belangrijk aandeel in de Genkse zege in het Ottenstadion. De jonge goalie hield de Buffalo’s in de eerste helft een paar keer van de openingstreffer. “Maar bij die gelijkmaker had ik vroeger moeten uitkomen.”

Het openingshalfuur in Gent had veel weg van de start tegen Club Brugge. Courtois was de enige Genkenaar die in het spel voorkwam. “We hadden het moeilijk met hun veldbezetting”, stelt Courtois vast.

“De flanken kregen te veel vrijheid. Maar ik heb nooit aan die wedsstrijd van dinsdag  gedacht. Club Brugge ontwikkelde meer druk en was gevaarlijker dan.” Toch moest Courtois een paar knappe reddingen uit zijn mouwen schudden. Een afstandsschot van Ilombé Mboyo werd maar net vanonder de lat getikt. “Een ideale bal voor een doelman met mijn lengte”, relativeert Courtois.

“Op het einde van de eerste helft kwamen we er veel beter uit en komen we op voorsprong. In de tweede helft hebben we ons systeem aangepast, na de 0-2 geven we echter een domme strafschop weg. Bij de gelijkmaker moest ik vroeger uitkomen, maar ik zag de bal niet meer.”

“Nu wordt het dinsdag een echte bekerfinale maar dan thuis en met 24.000 supporters van ons. Heel België kijkt uit naar deze wedstrijd. We zullen echter niet speculeren op een gelijkspel en gaan voor de drie punten. Voor hetzelfde geld staat het na negentig minuten nog 0-0 en krijg je een doelpunt tegen. Dat willen w e niet meemaken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties