Vleminckx: "Ik mag hier trots op zijn"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Vleminckx: "Ik mag hier trots op zijn"
Foto: © SC

In de schaduw van de landstitel voor Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kroonde Björn Vleminckx zich zondagmiddag tot topschutter in de Nederlandse Eredivisie. De toekomstige spits van Club Brugge schreef zijn naam bij op een palmares met illustere voorgangers als Ronaldo, Romario en Johan Cruijff.

Veertien jaar geleden werd Luc Nilis als laatste Belg topschutter in Nederland. Met Vleminckx heeft Lucky Luc nu een opvolger. “Ik mag hier trots op zijn”, glundert de blonde spits in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Het is mooi dat ik nu tussen zo’n grote namen sta. Akkoord, 23 doelpunten is misschien niet het hoogste in de geschiedenis van de Eredivisie, maar het belangrijkste is dat ik topschutter ben. Op een paar mindere wedstrijden na heb ik dit seizoen ook heel constant gepresteerd.”

In zijn laatste wedstrijd op Feyenoord slaagde Vleminckx er niet in om te scoren. “Ik heb zelf geen kans gekregen om te scoren, maar voetballend was het niet slecht. Toch niet in de tweede helft. Maar ik was ook heel de tijd bezig met wie er op de andere velden gescoord had. Als je er zo dicht bij bent, wil je het ook niet meer afgeven. Het is uiteindelijk goed afgelopen.”

Morgen kan u op uw favoriete website een interview lezen met Bjorn Vleminckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties