Velasco Carballo houdt De Bleeckere uit EL-finale

Nico Wieme
| 12 reacties
Velasco Carballo houdt De Bleeckere uit EL-finale
Foto: © SC

De UEFA heeft Velasco Carballo aangeduid als scheidsrechter voor de Europa Leaguefinale van komende woensdag tussen FC Porto en SC Braga. De Spanjaard zal in Dublin bijgestaan worden door een kwartet landgenoten.

Frank De Bleeckere krijgt van de UEFA niet het afscheid waarvan hij gedroomd had. De Europese voetbalbonzen beslisten om de Europa Leaguefinale tussen FC Porto en SC Braga toe te wijzen aan de Spanjaard Velasco Carballo. Ook de vier asssistenten en de official langs de lijn komen uit Spanje.

De 40-jarige referee floot dit seizoen één wedstrijd in de Europa League en zes matchen in de Champions League, daaronder ook de heenwedstrijd in de halve finales tussen FC Schalke en Manchester United.

Ook De Bleeckere kreeg een halve finale (Barcelona-Real) op het kampioenenbal toebedeeld, waardoor zijn hoop groeide om als afscheidsgeschenk de Europa Leaguefinale te mogen leiden. Onze landgenoot zal weldra de leeftijdsgrens van 45 jaar bereiken en moet daardoor op internationaal niveau de schoenen aan de haak hangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties