Interview Dufour: "Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht"

Michiel Derwael
| 2 reacties
Dufour: "Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht"
Foto: © SC

Donderdag gaat Lommel United op bezoek bij Bergen. De Henegouwers lieten de promotie in Waasland-Beveren liggen, maar hebben alles in eigen handen. De Limburgers moeten winnen en hopen op puntenverlies van de Waaslanders.

We zitten in de laatste rechte lijn voor promotie naar de Jupiler Pro League. Donderdag gaat Lommel op bezoek bij Bergen. “De voorbereiding verloopt zeer rustig. Iedereen is heel ontspannen en de sfeer zit nog steeds goed in de groep”, verklaart Guy Dufour aan Voetbalkrant.com.

Het gaat een moeilijke wedstrijd worden en daar is de middenvelder zich van bewust. "We kijken uit naar de wedstrijd. Het gaat wel een moeilijke opgave worden, maar we moeten winnen. Daarnaast hopen we dat Eupen minstens een punt pakt tegen Waasland-Beveren."

"Hoe we Bergen moeten aanpakken? Omdat zij thuis spelen, gaan ze meteen druk zetten op ons. Wij moeten gewoon ons spel spelen en afwachten. Dan moeten we op de counter gebruik maken van de snelheid van Alessandro Cerigioni", verklaart Dufour.

“In eigen huis waren zij een klasse beter” (Dufour over de heenwedstrijd tegen Bergen)

In eigen huis gingen de Limburgers met 1-5 onderuit. De middenvelder ziet Bergen dan ook als één van de favorieten. "Bergen is een goede ploeg met veel kwaliteiten. Op de Gestelsedijk waren zij een klasse beter dan ons. Maar in het voetbal weet je nooit. De wedstrijden moeten altijd gespeeld worden. De druk ligt bij hun en niet bij ons."

Het zag er nochtans niet goed uit voor Lommel United. De laatste wedstrijden werden weliswaar gewonnen, maar eerder gingen ze tweemaal zwaar onderuit. "Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht dat we nog gingen strijden voor promotie. Want na de wedstrijd tegen Eupen had ik gehoord dat Bergen had gewonnen, maar dat bleek uiteindelijk niet juist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties