Beerschot wil jeugdopleiding met Antwerpse mentaliteit

Beerschot wil jeugdopleiding met Antwerpse mentaliteit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een sterke eigen jeugd die doorstroomt naar het eerste elftal. Dat moet in de toekomst het stokpaardje worden van Beerschot AC. En dan nog liefst een met de Antwerpse mentaliteit.

Sportief directeur Chris Van Puyvelde, jeugdcoördinator Steven Smet en onderwijsbegeleider Luc Van den Bosch stelden vrijdag de vernieuwde jeugdopleiding voor. Een ambitieus plan dat binnen enkele jaren zijn vruchten moet afwerpen op het hoofdveld.

Lefgozers op het Kiel
Het nieuwe plan is gebaseerd op drie pijlers: individuele talentontwikkeling, de adaptatie aan de levensstijl van de topsporter en de eigenheid van de club. “We willen spelers met de Antwerpse mentaliteit”, onderstreept Smet. “Lefgozers met veel durf en initiatief, maar ook zelfkritische jongeren.”

Ook extra-sportief zullen de Antwerpse opgevolgd worden. “De spelers moeten in de beste omstandigheden naar school kunnen gaan”, stelt Van den Bosch. Er komt een individuele trajectbegeleiding en spelers kunnen, indien nodig, bijlessen Nederlands en wiskunde volgen via de club.

Jeugdopleiding op maat
Beerschot zal ook de scouting om jonge talenten naar het Kiel te halen intensifiëren. “We willen het gezicht van de jeugdopleiding in onze regio worden”, aldus Smet. Daardoor is er geen plaats meer voor de regionale opleiding binnen de club, maar komt er een actieve samenwerking met andere clubs. “De jeugdopleiding wordt verplaatst en de spelers krijgen een opleiding op maat aangeboden.”

Met Domien Luyckx, Conor Laerenbergh en David Iboma werden vrijdag al drie jongeren voorgesteld die dit seizoen hun kans mogen wagen op het hoogste niveau. “Er zijn ook nog gesprekken met enkele 16-jarigen om hen een contract aan te bieden”, aldus Van Puyvelde. “We willen de jeugd niet meer laten vertrekken en de deur staat ook open voor jongeren die in het verleden zijn vertrokken.”

Positieve evolutie
Van Puyvelde ziet alvast een positieve evolutie. “We verliezen dit jaar nauwelijks spelers aan toppers. PSV, Anderlecht en Genk toonden interesse in enkele jongens, maar zij hebben voor Beerschot gekozen.” Sbaa en Diouck liggen nog onder contract. De gesprekken met Zhukov bevinden zich in de laatste fase en Mauro keert wellicht terug naar het Kiel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties