Villa: “Ben trots om deel uit te maken van deze ploeg”

Michiel Derwael
| 7 reacties
Villa: “Ben trots om deel uit te maken van deze ploeg”
Foto: © SC

David Villa legde zaterdag de eindstand vast op 3-1. De aanvaller krulde de bal heerlijk in de bovenhoek. “Het doet dubbel zoveel deugd om te scoren in de Champions-League-finale.”

“Ik ben vooral zeer blij omdat ik de laatste maanden de netten  maar niet vond en nu op dit moment wel. Het was misschien niet de mooiste, maar zeker het belangrijkste doelpunt uit mijn carrière. Ik wou ineens trappen, maar aangezien ik niet werd aangevallen, heb ik hem eerst nog gecontroleerd. Vanaf het moment dat ik de bal aanraakte, wist ik dat hij erin zou gaan”, verklaart Villa.

Manchester United begon sterk aan de wedstrijd, maar na een kwartier nam Barcelona het spel over.“Het was harder werken dan op eerste zicht leek. Dan doen de woorden van United en Ferguson nog meer deugd. Iedereen die houdt van voetbal, heeft gezien hoe je de Champions League wint en hoe je zaken opbouwt.”

Voor Barcelona was het de tweede prijs van het seizoen. “Ik ben trots om deel uit te maken van deze ploeg. We moeten blijven werken om nog meer geschiedenis te schrijven. Er zijn hier mensen die de CL al drie keer wonnen en waren in de kleedkamer de spelers die ons  het meeste motiveerde om tot uiterste te gaan. Dit bewijst dat we een winnaarmentaliteit hebben”, aldus de aanvaller.

Villa kwam ook terug op het gebaar van het team naar Abidal. “Puyol en de kapiteins hebben de beslissing  genomen. De mensen beseffen niet helemaal hoeveel we hebben afgezien in de kleedkamers. Hij heeft ons gemotiveerd en gezorgd voor dat tikkeltje extra wil om te winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties