Frankrijk niet verder dan gelijkspel tegen Wit-Rusland

Frankrijk raakte niet verder dan 1-1-gelijkspel tegen Wit-Rusland. In de andere wedstrijd van groep D won Roemenië van Bosnië-Herzegovina met 3-0.

Wit-Rusland - Frankrijk: 1-1
Wit-Rusland lijkt het zwarte beest van Frankrijk in de kwalificatiecampagne voor het EK 2012. In eigen huis verloor Frankrijk met 1-0 van Wit-Rusland en in Minsk raakten Les Bleus niet verder dan een gelijkspel.

Frankrijk kwam op achterstand door een own-goal van Eric Abidal. De champions League-winnaar  kreeg de bal ongelukkig op zijn voet na een vrije trap van de Wit-Russen, waardoor Frankrijk al na twintig minuten tegen een achterstand aankeek.

Florent Malouda herstelde meteen het evenwicht. Na een aanval van Karim Benzema maakte de Chelsea-spits met een schuiver de gelijkmaker.

Scoren zat er voor beide ploegen niet meer in. Maar aan de stand verandert er niets. Frankrijk staat na zes duels nog steeds aan de leiding met vier punten voorsprong op Wit-Rusland.

Roemenië vs Bosnië-Herzegovina: 3-0
De Roemenen boekten een simpele zege tegen Bosnië-Herzegovina. Adrian Mutu opende de score met een volley in de linkerhoek. Daarna was het de beurt aan Ciprian Marica. In de tweede helft legde diezelfde Marica de 3-0-eindscore vast.

Roemenië stijgt door de overwinning naar de derde plaats in groep D, Bosnië Herzegovina staat voorlaatste.