Zwitserland en Engeland houden elkaar in evenwicht

Michiel Derwael
| 4 reacties

Engeland heeft zaterdag dure punten laten liggen op Wembley. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland kwamen de Britten niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

Beide teams maakten er een spannend duel van en dat resulteerde na een half uur in een doelpunt. Zwitserland kreeg een vrije trap na een overtreding van Frank Lampard. Tranquillo Barnetta zette zich achter de bal en trapte het leer mooi in doel. Drie minuten later verdubbelde de middenvelder van Leverkusen de score wederom op een vrijschop.

Engeland was niet van de kaart en kon nog voor de rust de aansluitingstreffer maken. Arsenal-verdediger Johan Djourou haalde zijn clubgenoot Jack Wilshere onderuit in de zestien. Lampard zette zicht achter de strafschop en faalde niet.

Bondscoach Fabio Capello liet Lampard tijdens de rust in de kleedkamer voor Ashley Young en dat bleek een gouden zet. De flankaanvaller tekende in de 52ste minuut voor de gelijkmaker: 2-2. Darren Bent kon Engeland de winst schenken, maar zijn schot strandde tegen het doelkader.

Engeland blijft door het gelijkspel op een tweede plaats steken. Koploper Montenegro kan zaterdag tegen Bulgarije de kloof vergroten naar zes punten.