Reportage Er waait een nieuwe wind door het NSF

Er waait een nieuwe wind door het NSF
Foto: © SC

De Nationale Supportersfederatie leeft weer! De afgelopen jaren was het NSF qua populariteit en bekendheid zwaar afgezakt naar een niveau onder het vriespunt. Een nieuwe groep bestuursleden liet echter een nieuwe wind door de organisatie waaien.

Op het jaarlijks supportersfeest van het NSF was de toon uitermate positief, zowel bij de supporters als bij het organisatiecomité. Een organisatie die dit jaar in handen was van de supportersvereniging van Club Brugge. "Met 186 inschrijvingen is dit een groot succes", vertelde voorzitter Patrick Eeckhout aan Voetbalkrant.com.

"Lierse heeft de meeste inschrijvingen, maar bijna alles supportersverenigingen hebben gereageerd. Dat is een groot verschil met de vorige jaren. Je ziet dat er een nieuwe wind waait in het NSF. Er wordt weer geluisterd naar de supportersverenigingen. En dat is de grote verdienste van Erik Reynaerts, voorzitter van het NSF."

Een receptie, een rondleiding door Brugge, een bezoek aan de brouwerij van Brugse Zot en een avondfeest. En dat allemaal aan een democratische prijs. "Vorige jaren was de inschrijfprijs te hoog en daar haakten veel supporters om af. En dat kan eigenlijk niet voor een vereniging die zich inzet om hoge prijzen te bannen aan het voetbal", besloot Eeckhout.

Busreis naar Oostenrijk: een succesverhaal
En ook de supporters konden de organisatie wel smaken. "Drie maanden geleden werden we gebeld om lid te worden", vertelt Maarten Janssens van KSV Bornem ons. "We hebben niet getwijfeld. Je voelt dat er weer leven zit in het NSF. We zijn ook meegeweest met de bus naar Oostenrijk en dat was een groot succes. Daar heeft de organisatie een grote klap geslagen en veel respect van de supporters herwonnen."

Het NSF werd door de KBVB immers voorgesteld om de busreis naar Oostenrijk te organiseren. Een event dat een onverhoopt resultaat opleverde. "Ik werd gecontacteerd door Filip Van Doorslaer, eventmanager bij de bond, en die stelde voor om de reis te organiseren voor 1.000 personen. Ik stelde een aantal van 1.500 voorop en uiteindelijk werden het er net iets minder dan 2.000", pronkt NSF-voorzitter Erik Reynaerts met het resultaat.

Waalse vrienden
Reynaerts is de man die het NSF nieuw leven inblies. Onder zijn leiding zal het NSF weer alle supportersverenigingen bundelen. "Ik kan met enige fierheid zeggen dat alle zestien eersteklasseclubs voor volgend seizoen al aangesloten zijn", knipoogt Reynaerts. "Spijtig genoeg is er van de Waalse clubs niemand komen opdagen voor het supportersfeest. Wel is Eddy Janssis, voorzitter van de supportersclub van Standard, opgedaagd. En daar wil ik hem uitermate voor bedanken. Maar voor volgend seizoen is het mijn missie om onze Waalse vrienden er ook bij te hebben."

De aanwezigheid van bondsvoorzitter François De Keersmaecker werd door de organisatie ook sterk geaprrecieerd. "Hij vertelde ons dat hij erg blij was om aanwezig te mogen zijn. Hij vond de ontvangst schitterend en beloofde ook volgend seizoen naar ons supportersfeest te zullen komen", wist Reynaerts nog te vertellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties