Vanden Stock: "Ik weet niet of er nog iets bijkomt"

Vanden Stock: "Ik weet niet of er nog iets bijkomt"
Foto: © SC

Roger Vanden Stock heeft de pers in het duister laten tasten. De voorzitter van Anderlecht wou niets toegeven over mogelijk nog bijkomende transfers en liet zelfs verstaan dat hij Lukaku best nog een jaartje wil laten blijven.

Alle Anderlecht-supporters waren vandaag aan het wachten op spectaculair transfernieuws uit Brussel. Dat kwam er echter niet. Naast de gekende transfers van Odoi, Safari, Diogo, Samuel en Molins werd er niemand meer aangekondigd. "Volgens mij hebben we met deze mensen al heel wat creativiteit, wat we verloren hebben toen we Boussoufa verkochten, bijgewonnen", zei Vanden Stock.

"Transferperiode duurt tot 31 augustus"
Of dat wil zeggen of dit het einde van de transferactie van Anderlecht is, blijft onduidelijk. "Ik weet niet of er nog iets bijkomt. De transferperiode is nog maar net bezig", aldus Vanden Stock. "Die duurt nog tot 31 augustus. Wie weet wat er in die tijd nog allemaal mogelijk is. Maar we zullen geen zotte dingen doen met ons geld. Blijkbaar vinden jullie het niet genoeg wat we er tot nu toe bijhaalden? Die spelers hebben ook geld gekost hoor. We denken er niet aan om acht miljoen te gaan geven voor een versterking. Dat zit er nu echt niet in."

Of er nog transfers zullen gedaan worden, zal in grote mate afhangen van wat er met Romelu Lukaku gebeurt. Philippe Collin zei eerder op de dag reeds dat er met het geld van zijn transfer wel nog één gerichte aankoop zou gedaan worden. "Maar ik heb er ook geen probleem mee indien Lukaku blijft", verraste de paars-witte preses. "Indien Lukaku en Biglia blijven hebben we onze twee beste transfers reeds gedaan."

"Ik wil nu een beslissing over Lukaku"
Vanden Stock bedoelt daarmee niet dat hij zal blijven, maar laat de buitenlandse clubs weten dat er vlug een akkoord moet bereikt worden. "Op 31 augustus moeten ze niet meer met een bod aankomen, want dan zijn wij de klos omdat we niemand meer ter vervanging kunnen halen. Ik wil dat de geïnteresseerde clubs weten dat ik heel vlug een beslissing wil. Lukaku kan hier gerust ook nog een jaartje blijven en dan moet er zelfs niets meer bijkomen."

"We zijn weer aan het opbouwen om terug aan de top te komen. Ik begrijp dat de supporters niet blij zijn met die derde plaats van afgelopen seizoen. Maar het zijn allemaal managers, trainers en zelfs voorzitters. Ik krijg dagelijk twee à drie brieven waarin mij raad gegeven wordt of met andere zaken. Ik beloof één ding: we zullen hard werken en we zullen slagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties