Dirk Huysmans stopt met voetballen

Steven Bologne
| 5 reacties
Dirk Huysmans stopt met voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ex-Rode Duivel Dirk Huysmans hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De voormalige aanvaller van Lierse, Standard en Germinal Beerschot heeft er een 30-jarige voetbalcarrière opzitten.

Op 3 september 1981 ondertekende Dirk Huysmans zijn eerste aansluiting bij de KBVB. Hij begon zijn loopbaan bij Rochus Deurne. Vijf jaar later trok hij richting Lierse waar hij op zestienjarige leeftijd in de eerste ploeg werd gedropt door toenmalig trainer Barry Hulsof. Het was vooral met Lierse dat de aanvaller succes boekte. Zo werd hij met de Pallieterclub zelfs landskampioen.

In die periode werd Huysmans tevens Rode Duivel, werd twee keer opgeroepen en verzamelde één cap. In een interland op Cyprus verving hij Danny Boffin. De titel bij Lierse leverde Huysmans een lucratieve transfer op naar Standard. Echt succesvol was die overgang niet al kende hij daar wel enkele uitschieters. Met zijn neusmasker na een neusbreuk op Harelbeke was hij een tijdje hot en scoorde vijf doelpunten in vier wedstrijden. Toch voelde Huysmans zich niet thuis in Luik en keerde terug naar het Lisp waar intussen Herman Helleputte aan de slag was. Hij scoorde twaalf doelpunten en won de Beker van België.  Na twee seizoenen trok hij naar het jonge Germinal Beerschot.

In zijn eerste seizoen op het Kiel sukkelde Huysmans met een blessure. Het was in zijn tweede seizoen dat hij de meesten potten brak met twaalf doelpunten, nadien ging het bergaf al zou hij nog wel tot 2004 in het Olympisch Stadion aan de slag blijven. Bij GBA graaide hij ook nog een trofee mee, die van de meest sexy voetballer uitgereikt door Humo. Na vier jaar GBA ging het richting KV Mechelen en vervolgens Lyra, Berchem Sport, Oud-Turnhout en Lille. In 2008 verkaste hij opnieuw naar Rochus Deurne waar hij de cirkel helemaal rond maakte.

Op 29 juli zal Huysmans, 37 intussen, in een afscheidswedstrijd nog één keer alles geven. Op de terreinen van Rochus Deurne zal hij met die ploeg een partijtje afwerken tegen een vedette-elftal. De aftrap is voorzien rond 19u00 en de inkom is gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties