Witsel-opvolger: "Kan zijn taak overnemen"

Jarryd Naegels
| 12 reacties
Witsel-opvolger: "Kan zijn taak overnemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard stelde gisteren de opvolger voor van Axel Witsel. Ignacio 'Nacho' Gonzalez heeft alvast grootse plannen in Luik. "Ik wil weer Uruguayaans international worden."

De 29-jarige Gonzalez staat sinds 2008 op de loonlijst van Valencia. De middenvelder speelde daar echter geen enkele minuut. De Spanjaarden leenden hem dan ook uit aan onder meer Newcastle en Levante. Vorig jaar zat hij wel in de selectie van Uruguay die hoge ogen gooide op het WK in Zuid-Afrika.

"Een gescheurde achillespees is de oorzaak", legt Gonzalez uit bij zijn voorstelling tegenover diverse media. "Ik zat toen bij Newcastle waar ik net aan het doorbreken was. Toen ik eindelijk weer op niveau begon te komen, kreeg ik last van secundaire blessures."

"Daarom dat ik niet bij de selectie zat van Uruguay voor de recente Copa America." Omdat de middenvelder nog niet meteen veel adelbrieven kan voorleggen, is het vooralsnog koffiedik kijken of hij in staat is om Witsel op te volgen. "Ik start met een schone lei nu", weet Gonzalez.

"Alle blessureleed is achter de rug. Ik zal wel hard moeten werken, want Witsel is blijkbaar niet de eerste de beste. Maar ik zit vol zelfvertrouwen. Ik moet in staat zijn om zijn rol over te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties