Club Brugge kwalificeert zich zonder glans

Maarten Verhoeven
| 103 reacties

Club had weinig moeite om de kwalificatie veilig te stellen. In een povere wedstrijd verloor het wel met 1-0 na een tegendoelpunt in de slotfase.

De eerste helft had weinig om het lijf. De spelers leken te lijden onder de hoge temperaturen. Al na twintig minuten onderbrak de scheidsrechter de wedstrijd voor een drinkpauze.

Qarabag toonde wel zijn goede wil en stak in de eerste helft een paar keer de neus aan het venster, zonder Coosemans echt te kunnen verontrusten. Club kon enkel dreigen via schoten van Vazquez en Van Acker. De 0-0 halfweg was een logische tussenstand.

Club kwam gemotiveerder uit de kleedkamer. Er kwamen doelpogingen van Vansteenkiste, Vazquez en Refaelov. Ook Qarabag probeerde wat te doen, maar groot gevaar bleef uit.

Pas in de slotfase zette Qarabag Club Brugge onder druk. Een eerste kopbal na een hoekschop werd nog gered door Coosemans, maar bij de volgende hoekschop was het wel raak. Invaller Soltanov maakte de 1-0. Diezelfde Soltanov kon daarna nog bijna een tweede keer scoren.

Het bleef uiteindelijk bij 1-0. Club gaat zo verder naar de volgende ronde van de Europa League na een wedstrijd zonder geschiedenis.