KV Oostende: "Eindronde moet haalbaar zijn"

Dirk Pieters
| 0 reacties
KV Oostende: "Eindronde moet haalbaar zijn"
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse start de nieuwe competitie binnenkort. Onze redactie sprak steeds met een speler over het nieuwe seizoen. Vandaag laten we Gertjan Martens aan het woord voor KV Oostende. De voorstellingen gebeuren in willekeurige volgorde.

Was je tevreden over je vorige seizoen en werd de doelstelling behaald?

Als ploeg kunnen we niet tevreden zijn over vorig seizoen, de bedoeling was om eindronde te halen en deze ambitie hebben we jammer genoeg niet kunnen waarmaken.. Persoonlijk kijk ik wel redelijk tevreden terug op vorig seizoen. Ik heb een redelijk constant seizoen gedraaid wat niet onbelangrijk is voor een centrale verdediger.

Hoe is de voorbereiding verlopen tot nu toe ?

De voorbereiding is redelijk vlot verlopen. Er zijn redelijk wat nieuwe jongens en die voelden zich snel thuis in de groep. Uiteraard liepen de eerste vriendschappelijke wedstrijden een beetje stroef. Het was wat zoeken ook om elkaar te vinden en elkaar te leren kennen. Maar nu zie je stilaan dat we als ploeg toch beter op elkaar ingespeeld raken. Wat mij persoonlijk betreft is de voorbereiding niet zo goed verlopen. Na de tweede training al werd een virus in mijn bloed vastgesteld. Daardoor heb ik drie weken langs de kant gestaan en heb ik zo goed als de volledige voorbereiding gemist.  Jammer want het is een heel belangrijke periode waar de ploeg in gevormd wordt maar op zulke momenten denk je best aan je gezondheid en heb ik dus die verplichte rust genomen. Nu ben ik terug een week voluit aan het meetrainen en we zien wel als we de competitiestart halen want die komt toch dichtbij.

Is de ploeg versterkt ten opzichte van vorig seizoen?

Ik denk dat de ploeg wel versterkt is buiten vorig seizoen. KV Oostende heeft niet echt de grote namen van spelers binnengehaald maar wel jongens met een goede mentaliteit. Spelers die er terug negentig voluit voor willen gaan en dat was toch een beetje het probleem dat we dat vorig jaar hadden. Vorig jaar hadden we ook veel meer spelers die de bal iets te graag bijhielden waardoor het spel vertraagd werd, nu spelen we veel simpeler. Iets waar de trainer toch ook de nadruk wil op leggen. 

Wat is misschien wel de beste transfer van de club/ welke uitgaande speler gaan jullie het hardste missen?

Beste transfer is natuurlijk moeilijk te zeggen, het zijn stuk voor stuk degelijke spelers die binnengehaald zijn. Meest bekende namen zijn Mahamadou Dissa (van Roeselare) en Jamaique Vandamme (van Bergen). Andere nieuwkomers zijn Frédéric Brillant, Achraf Essikal, Michiel Jonckheere, Diaby Gueye, Sam Demunter. Plus nog enkele jonge jongens die overkomen uit het B-elftal

Wat zijn de verwachtingen van dit seizoen?

Verwachting voor het komende seizoen is natuurlijk om beter te doen dan het vorige. Maar als jonge speler heb ik toch redelijk wat ambitie en hoop ik toch stiekem dat we kunnen meedoen voor een eindrondeticket.

Wie is volgens jou de titelkandidaat en welke ploeg zal het moeilijk krijgen om zich te redden?

Ik denk dat alle ogen gericht zullen zijn op Waasland-Beveren. Zeker gezien de aankopen ze gedaan hebben. Maar ik denk ook dat het netgezakte Charleroi er alles zal willen aandoen om zo snel mogelijk terug naar eerste te geraken. Ook ploegen als een Lommel United, Antwerp en wezet zullen mee strijden tot het einde. Ook de ploegen die overkomen uit derde niet onderschatten. Maar tweede klasse is een rare competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Wie het lastig zal krijgen valt moeilijk te zeggen. Ik hoop gewoon dat KV Oostende daar niet bijzit.

Wie zal de topschutter worden voor het nieuwe seizoen?

Voor topschutter hoop ik natuurlijk dat het iemand van Oostende wordt. Ik verwacht wel veel doelpunten van Dissa, Demunter of Vandamme. Maar ik denk ook dat spelers als een Onana en De Langhe veel kans maken. Als ze natuurlijk een heel seizoen fit blijven. 

Welke ploeg zal de revelatie worden van het nieuwe seizoen?

Ik denk dat een ploeg die overkomt uit derde klasse wel eens voor de verrassing zou kunnen zorgen. Deze ploegen bouwen voort op het enthousiasme van vorig seizoen.

Prognose Voetbalkrant.com: 4de plaats 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties