Denier: “Voortborduren op het werk van Vercauteren“

Maarten Verhoeven
| 5 reacties
Denier: “Voortborduren op het werk van Vercauteren“
Foto: © SC

Na het vertrek van Vercauteren springt Pierre Denier al voor de zevende keer in als interim-trainer. Samen met Hans Visser moet hij, in afwachting van een nieuwe coach, Genk naar de Champions League proberen te leiden.

“De vraag om over te nemen kwam opnieuw van het bestuur”, begon Pierre Denier aan de persconferentie. “We moeten een periode van drie weken overbruggen, zodat de nieuwe baas een goede groep in handen krijgt. De discipline moet blijven. Ik doe het niet alleen, maar met Hans (Visser, nvdr.) en Guy (Martens, keeperstrainer, nvdr.). Zonder hen doe ik het niet heb ik aan het bestuur gezegd.”

“Het wordt een korte helse week”, ging Denier verder. “We moeten tegen Cercle een goede prestatie neerzetten. Ook om vertrouwen op te doen naar dinsdag toe. Maar de match tegen Cercle staat los van die van dinsdag. We mogen daarmee niet in ons hoofd zitten. We starten iedere match met de sterkst mogelijke opstelling.”

In tegenstelling tot Vercauteren wouden Denier en Visser wel een woordje kwijt over de tegenstander. “Cercle is een ploeg die positief probeert te voetballen. Met Cornelis en Evens beschikt het over aanvallende backs. Iachtchouk is ook altijd gevaarlijk”, aldus Denier. “We moeten ook opletten voor de infiltraties van Neto en Rudy is dribbelvaardig”, ging Visser verder. “Foley, die vorige week geblesseerd was, is dan weer kopbalsterk en vormt een goed aanspeelpunt.”

Unieke kans

De match van dinsdag wordt een van de belangrijkste wedstrijden uit de geschiedenis van Genk genoemd. “We mogen niet aan die cijfers denken. Maar de spelers kunnen iets uniek bereiken door Champions League te spelen. Alleen daarvoor moet je het al doen. Normaal kijk je op dinsdag en woensdag naar die wedstrijden op televisie en nu kan je er zelf tussen lopen. Er zal weinig theorie nodig zijn om de spelers te motiveren.”

Denier gelooft niet in het schokeffect van een nieuwe coach. “De jongens willen er zelf het beste van maken, wie er ook voor de groep staat. Het grote verschil met mijn vorige interimperiodes is dat de trainer nu niet ontslagen is, maar weg gegaan is door de goede resultaten die hij heeft neergezet. We moeten dan ook voortborduren op zijn werk.”

“Tegen Sint-Truiden, na de interlandperiode, moet er een nieuwe trainer zijn. Het bestuur heeft een beeld van de trainer die ze willen hebben. Ons hoofddoel is om de groep goed af te leveren aan die volgende trainer.” Denier benadrukt de rol van Visser. “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen Hans en mij, we doen het samen.”

“De precieze reden van het vertrek van Vercauteren kennen we niet. Maar zo een kans krijg je maar een keer in je leven en 95 procent van de trainers pakt die kans. Het blijft jammer, want hij heeft de spelers en de staf beter gemaakt. We zijn met hem groot geworden.” Denier had het vertrek na de heenmatch wel zien aankomen. “Frank heeft gezegd dat we ons moesten klaar houden, dat zijn vertrek er elke dag kon komen. Maar hij gaat hier niet verbitterd weg”, besluit Denier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties