“Dolle Dries, nu al de spil van PSV"

Sam Soetaers
| 34 reacties
“Dolle Dries, nu al de spil van PSV"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week kiest het blad 'Voetbal International' een speler van de week. Deze week koos het blad voor Dries Mertens. De Rode Duivel maakte de overstap naar PSV en is er geen tijd tijd uitgegroeid tot de publiekslieveling.

PSV won afgelopen weekend met 0-3 van ADO Den Haag. Dries Mertens scoorde het openingsdoelpunt. “Met de openingsgoal en een grote rol bij de beide andere Eindhovense treffers was de 24-jarige Belg de drijvende kracht achter de 3-0 overwinning van de Eindhovense ploeg. Daarmee lijkt het wel dat er bij PSV niets gaat zonder dribbelaartje Dries”, luidt het bij VI. “Dolle Dries, nu al de spil van PSV.”

“Zoals zo veel Belgen heeft Mertens van zich af leren bijten in de rauwe cameraderie van de Nederlandse kleedkamer. Soms zelfs té. Buiten het veld is Dries Mertens bescheiden, beschaafd en beleefd. Eenmaal op het gras kan hij veranderen in een opgewonden standje dat vorig seizoen niet schroomde ook de ellebogen te laten wapperen. Tussen muis en leeuw, zoiets.”

Ook over de lengte van Mertens wordt gesproken. “Hij is dreumes Dries. Altijd vechtend tegen de vooroordelen dat hij te klein en te tenger is voor het topvoetbal. Dries Mertens meet 1 meter 70, maar dan alleen als hij de lange noppen onder heeft geschroefd. Daar voetbalt hij komend seizoen bij PSV ook voor: om eindelijk als reus te worden beschouwd.

“Als het gezeur over zijn postuur hem te veel wordt wijst Mertens steevast op Barcelona. 'Daar spelen Xavi en Iniesta, jongens die nog kleiner zijn dan ik. Lengte maakt dus helemaal niets uit.'”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties