Leekens: "Kleine Dries is grote Dries geworden"

Leekens: "Kleine Dries is grote Dries geworden"
Foto: © SC

Georges Leekens liet de meeste van zijn spelers maandag rustig uitlopen. Zij die bij hun club weinig of niet gespeeld hadden, moesten apart een toch wel vrij pittige training afwerken.

Leekens zag wel twee jongens afhaken: Thomas Vermaelen en Daniel Van Buyten. "Zij keren terug naar huis", aldus Leekens. "Het is heel spijtig, want ze waren alletwee op een heel hoog niveau aan het spelen. Ik heb dan Laurent Ciman opgeroepen. Hij heeft nog nooit ontgoocheld en ken zijn kwaliteiten."

Daarnaast zijn een paar spelers nog niet helemaal fit, waaronder Moussa Dembélé. "Moussa heeft al heel grote wedstrijden voor ons gespeeld. Hij komt net terug van een zware blessure. We gaan kijken hoe hij zich voelt, maar hij kan heel belangrijk voor ons zijn."

Om Dries Mertens kan de bondscoach bijna niet meer heen na zijn prestaties bij PSV. "Kleine Dries is grote Dries geworden. Hij heeft ook altijd de juiste keuzes gemaakt. Van Aalst naar AGOVV, naar Utrecht en nu bij PSV. Dat kan alleen maar goed zijn voor de nationale ploeg. De laatste keer is hij schitterend ingevallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties