Odoi: "Ik heb nooit stress, enkel voor examens"

Odoi: "Ik heb nooit stress, enkel voor examens"
Foto: © SC

Denis Odoi is voor de eerste keer bij de nationale ploeg. Maandagnamiddag liep de verdediger van Anderlecht rond alsof hij al jaren bij de kern behoort.

Odoi kent dan ook heel wat van de jongens bij de Rode Duivels. "Met de helft van de kern heb ik nog op school gezeten of in de jeugd mee samengespeeld", lacht Odoi. "Of ik nerveus was voor mijn eerste training met de Rode Duivels? Nee, ik heb bijna nooit stress. Alleen vroeger toen ik examens had."

Odoi is blij er bij te zijn. Op speelkansen rekent hij nog niet. "Het is mijn eerste keer bij de nationale ploeg. Er zijn genoeg steengoeie verdedigers in de kern. Ik heb geduld, maar als de bondscoach me nodig heef, zal ik er staan. Ik denk niet te veel na over speelkansen, ik ben gewoon blij dat ik er bij ben."

Verleden jaar speelde Odoi nog bij STVV, waar de verste verplaatsing zowat Brugge moet geweest zijn. Straks stapt hij voor vijf uur het vliegtuig richting Azerbeidzjan op. "Ik heb al gemerkt dat je dat gewoon moet zijn bij een topclub. Naar Bursaspor moesten we ook al drie uur vliegen. Wat ik dan doe? Een filmpje kijken of een boek lezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties