Leekens: "We mogen nu niet alles afbreken wat we opbouwden"

Leekens: "We mogen nu niet alles afbreken wat we opbouwden"
Foto: © SC

Georges Leekens heeft zich moeten verdedigen tijdens de eerste persconferentie na Azerbeidzjan. De bondscoach had één belangrijke boodschap: "Geef me meer tijd!"

Hoe gaat u om met de kritiek?
"Zo lang hij aan mij gericht is, heb ik daar geen enkel probleem mee, maar raak niet aan mijn groep! Ik weet dat we op het juiste spoor zitten. Het probleem in België is dat we de zaken niet professioneel genoeg aanpakken. Ik en mijn staff doen dat wel en dat stoort...

Toch moet de niet-kwalificatie voor het EK pijn doen!
Natuurlijk, aan mij in het bijzonder. Zeker als je ziet hoe de match evolueerde. We mogen echter niet vergeten van waar we komen. Een jaar geleden stonden we op plaats 67 op de FIFA-ranking. Nu staan we dertig plaatsen hoger en de supporters geloven weer in de nationale ploeg. De spelers zijn ook weer blij als ze geselecteerd worden. Wat wil je nog meer? Ik kan België geen wereldkampioen maken in zo'n korte tijd.

Wat wil u dan?
Tijd! We zitten op het goede spoor en ik geloof in het talent van mijn spelers. Alles afbreken wat we in een jaar opgebouwd hebben, zou heel spijtig zijn. Ik weet dat we nog een grote progressiemarge hebben.

Men verwijt u maar met één spits te spelen.
Ik vind dat we met drie spitsen spelen en een heel aanvallende middenvelder. Misschien is het probleem wel dat we te aanvallend spelen.

De Rode Duivels incasseren misschien ook te veel doelpunten...
Dat zou ik niet zeggen. Ik denk dat we op de slechte momenten een goal binnenkrijgen. Bij 0-1 zou de ploeg de stand moeten kunnen vasthouden. We moeten daar lessen uit trekken. Mijn spelers zullen ook nog volwassener worden. Kijk maar naar Kompany bij Manchester City. Hoe die gegroeid is.

Komt die interland tegen de VS nu niet ongelegen?
Als we gewonnen hadden, zou het stadion volgepakt zitten en zou er euforie geheerst hebben. Dat is nu niet het geval, maar ik reken in ieder geval op de supporters. We moeten ons voorbereiden op de twee volgende kwalificatiematchen. Die moeten we winnen om achteraf toch geen spijt te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties