Reactie Alderweireld: "Getoond dat coach ook centraal op me kan rekenen"

Alderweireld: "Getoond dat coach ook centraal op me kan rekenen"
Foto: © SC

Toby Alderweireld mocht eindelijk nog eens op zijn favoriete positie opdraven bij de Rode Duivels. Hij hoopt dan ook de bondscoach overtuigd te hebben van zijn kwaliteiten als centrale verdediger.

Veel kansen heeft hij daar immers nog niet gehad. "Ik herinner me dat ik eens twee minuten mocht invallen onder Advocaat, maar meer niet", aldus Alderweireld die wel iets vergat. "De Kirin Cup? Ja, ok, maar dat vond ik niet echt een waardemeter, want we speelden met veertien vervangers of zo. Dat beschouw ik dan ook niet echt als interlands."

"Ik denk dat ik vandaag wel laten zien heb wat ik kan centraal. Ik wil ook wel op de rechtsback spelen, daar heb ik geen probleem mee. Zolang ik maar speel, maar nu heeft de bondscoach gezien dat hij ook daar op mij kan rekenen."

Alderweireld werd zwaar afgerekend na de tegengoal van de Azeri's vrijdag. "En ik blijf er bij dat het mijn schuld niet was. Ik ben de eerste om zoiets toe te geven, maar er waren genoeg spelers voor en achter mij die het konden oppikken."

Maar de Ajacied wou vooral positief blijven. "We hebben geleerd uit onze fouten. De mentaliteit was vandaag goed en we hebben de knop omgedraaid na vrijdag. Als het hier 0-2 of 0-3 wordt, blijft de sfeer negatief. Maar we hebben goed gereageerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties