KBVB heeft vragen bij dubbele rol Wilmots

Jarryd Naegels
| 14 reacties
KBVB heeft vragen bij dubbele rol Wilmots
Foto: © SC

Assistent-bondscoach Marc Wilmots opereert ook als 'spelersadviseur'. De Belgische voetbalbond heeft vraagtekens bij die functie. "Ik geef alleen maar adviezen", snapt Wilmots de problematiek niet goed.

Gisteren kon u al lezen dat Wilmots Chelsea in contact had gebracht met Eliaquim Mangala. De verdediger van Standard tekende uiteindelijk bij Porto. "Ik heb veel contacten in het buitenland", zegt Wilmots in Het Nieuwsblad.

"Ik ga toch niet in overtreding als ik inlichtingen geef aan een club die mij belt? Als je veel contacten hebt, is het toch normaal dat je mening al eens wordt gevraagd."

"Ik geef gratis advies als een club iets vraagt", spreekt Wilmots duidelijke taal. "Ik daag iedereen uit een factuur voor te leggen waaruit blijkt dat ik voor bepaalde makelaarsdiensten word betaald."

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is er toch niet helemaal gerust op. "Er is duidelijk afgesproken bij de contractbesprekingen dat extra activiteiten als makelaar niet door de beugel kunnen", zegt hij. "Nieuwe geruchten zullen we zeker bekijken."

Belangenvermenging
Wilmots zou samenwerken met de Duitse agent Michael Becker. "Mijn vrouw werkt daarmee samen", aldus Wilmots. "Zij is toch vrij om te doen wat ze wil?"

"Misschien is er wel een probleem van belangenvermenging", merkt De Keersmaecker op. "We gaan het hierover hebben bij de volgende contractbesprekingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties