Interview Rafinha: "Op kunstgras speel je een ander spelletje"

Melissa Maes
| 5 reacties
Rafinha: "Op kunstgras speel je een ander spelletje"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent vertrekt vrijdag al naar Sint-Truiden om te trainen op het kunstgrasveld. Voor Rafinha is het niets nieuw, hij speelde immers jarenlang op kunstgras in Finland. De nieuwe Braziliaanse aanwinst van blauw-wit laat weten wat zijn ploegmaats mogen verwachten.

“Op een kunstgrasveld speel je een ander spelletje. Alles gaat veel sneller, zeker als het geregend heeft”, laat Rafinha weten aan onze redactie.

“Met HJK Helsinki heb ik in de play-offs van de Europa League tegen Schalke 04 gespeeld. De thuismatch wonnen we dankzij ons kunstgrasveld, zij waren dat niet gewoon.”

“Het is belangrijk dat je op zo’n veld je schoeisel aanpast en je mag de bal niet te ver van de voet houden. Ik verkies kunstgras zeker boven een slecht grasveld. Ik ben benieuwd hoe het bij Sint-Truiden zal zijn.”

STVV staat momenteel op de laatste plaats met één puntje na zeven speeldagen. Hun kunstgrasveld heeft dus nog niet veel geluk gebracht. Toch is Tim Smolders voorzichtig en vindt hij het slim dat de spelersgroep een dag eerder vertrekt.

“We gaan vrijdag al naar Sint-Truiden om de omstandigheden af te tasten. Spelen op kunstgras zal aanpassen worden. Hopelijk zijn twee dagen daarvoor genoeg.” AA Gent speelt zaterdagavond tegen STVV om 20 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties