Groep C: Basel-coach op bezoek bij nemesis Man United

Tomas Taecke
| 0 reacties
Groep C: Basel-coach op bezoek bij nemesis Man United
Foto: © SC

Manchester United ontvangt net als in 2003 FC Basel in de groepsfase van het kampioenenbal. Otelul Galati wil thuis stunten tegen het Benfica van Axel Witsel.

Manchester United - FC Basel

Thorsten Fink wordt bij zijn bezoek aan Old Trafford herinnerd aan de finale in 1999 tussen Bayern en United.  Als veldspeler ging Fink in de slotfase onderuit tegen de Mancunians, die een 1-0 achterstand op fabuleuze wijze ombogen en de beker met de grote oren omhoog mochten steken.

In 2003 werden beide clubs door het lot al eens aan elkaar gekoppeld. Basel speelde 1-1 gelijk op Old Trafford, maar United was op de slotspeeldag reeds geplaatst voor de volgende ronde. Wayne Rooney is dinsdag de belangrijkste afwezige.

Otelul Galati - Benfica

Debutant Otelul wil zijn eerste punten pakken in de Champions League. Voor het eerst wordt er in deze competitie gespeeld in de vernieuwde National Arena, het stadion in Boekarest waar dit seizoen de Europa League-finale zal afgewerkt worden.

Coach bij Otelul is Dorinel Munteanu. De Roemeen speelde enkele seizoenen voor Cercle Brugge en leidt nu de Roemeense landskampioen. Aan Benfica heeft de gewezen middenvelder goede herinneringen overgehouden. Als speler debuteerde hij in 1991 met Dynamo Boekarest Europees tegen de huidige ploeg van Axel Witsel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties