Interview Ciman: "Rechtsachter blijft mijn beste plaats"

Ciman: "Rechtsachter blijft mijn beste plaats"
Foto: © SC

Laurent Ciman speelt vrijdagavond op de rechtsachterplaats tegen Kazachstan. Een plaats die hij al een tijdje niet meer ingevuld heeft bij Standard.

Door de blessure van Alderweireld moest Leekens een andere rechtsachter zoeken. Hij riep ook nog Odoi en Leekens op, maar de keuze is toch op Ciman gevallen. "Ja, ik denk wel dat ik speel", aldus Ciman. "Natuurlijk een goede zaak voor mij. Nee, het is geen grote verandering. Ik speel misschien bij Standard niet meer op de rechtsachter omdat de coach de voorkeur geeft aan Opare, maar het is toch nog steeds mijn beste plaats. Maar ik red me wel in het centrum."

Ciman zal zich vrijdag ook offensief kunnen uitleven. "Er zal inderdaad via de flanken moeten gevoetbald worden. De voorzetten zullen dus goed moeten zijn. Het is aan Jan (Vertonghen, nvdr.) en mij om het juiste moment uit te kiezen om mee naar voor te gaan. We mogen ook niet op een counter lopen. We moeten goed in gedachten houden dat we tijd hebben en niet meteen naar voor stormen dus. Met Duitsland ben ik nog niet bezig. We moeten eerst onze taak doen tegen Kazachstan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties