Cornelissens: "Respect naar oudere spelers toe"

Melissa Maes
| 2 reacties
Cornelissens: "Respect naar oudere spelers toe"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn twee youngsters van KV Mechelen aan de beurt.

Bjorn Cornelissens traint sinds dit seizoen volledig mee met de A-kern van KV Mechelen. “Ik voelde wel degelijk het verschil tussen de beloften en de eerste ploeg."

"Het ritme en het niveau liggen hoger. Daarnaast zijn de trainingen ook langer en intensiever. Ik had ook wat schrik voor het grote verschil tussen de jeugd en de volwassenen.”

“Ik wist niet goed hoe ik me moest gedragen. Naar de oudere spelers toe moet je veel respect hebben, want van hen kan je veel leren. Het was dus afwachten hoe ze me gingen opnemen in de groep, maar dat ging vlot."

"Plezier hebben in het voetbal is belangrijk"
“Toen ik vijf jaar was ging ik naar een voetbalstage van één dag. Dat was helemaal mijn ding en ik speelde echt overal met de bal. Op school, in de slaapkamer, zelfs in de badkamer. Die goesting is niet meer weggegaan”, lacht de achttienjarige middenvelder.

Welke ambities heeft de jongeman? “Het is belangrijk dat je plezier hebt in het voetbal, maar uiteraard heb ik ook dromen. Wie wenst niet te spelen in de Spaanse of Engelse topcompetitie? Maar om daar te geraken zal ik eerst nog heel hard moeten werken.”

“Momenteel studeer ik nog, ik volg LO in Boom. Overdag train ik mee met de ploeg en één à twee keer per week ga ik naar school. Daar krijg ik een zeer goede begeleiding. Ik weet nog niet of ik verder ga studeren. Eerst zien hoe het voetbal evolueert dit jaar”, besluit Cornelissens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties