Van Eck over Strootman: "Scouts lagen te slapen"

Jim Bogaert
| 15 reacties
Van Eck over Strootman: "Scouts lagen te slapen"
Foto: © SC

Het gaat snel met Strootman. Strootman? Kevin Stootman, vanavond startend naast Van Bommel in het Nederlands elftal. “Scouts hebben geslapen”, aldus voormalig Sparta-trainer Jos van Eck.

“Wat me verbaasde, was dat hij na de degradatie van Sparta (in 2010, nvdr) als enige van de grote talenten achterbleef. Hij had een matig seizoen gedraaid, maar een goede scout kijkt daar doorheen”, vindt van Eck op goal.com. “Die hebben blijkbaar liggen slapen. Foeke Booy van Utrecht zag het wel, PSV betaalde later het tienvoudige.”

Jos van Eck heeft Strootman vier jaar geleden bij Sparta onder zijn hoede gehad. “Hij was toen al een absolute winnaar, een gedreven persoon. Technisch was hij geweldig, maar hij had wat moeite met de omschakeling. Daar zijn we hard mee aan de slag gegaan en ook aan zijn beheersing tegen de scheidsrechter hebben we gewerkt.  Met jongens als Erik Falkenburg en Nick Viergever was hij bezig om elkaar beter te maken door bijvoorbeeld zo hard mogelijk in te spelen”, haalt de huidige coach van het Katwijkse Quick Boys herinneringen op.

“Hij moet nu een jaar of twee, drie bij PSV blijven en veel spelen”, raadt Van Eck zijn oud-speler aan. “In het Nederlands elftal moet hij een vaste waarde worden. Hij moet niet te vroeg de stap naar het buitenland maken. Zo’n kans komt nog wel. Ik denk dat hij bij clubs als Arsenal en Manchester United terecht kan komen of zelfs bij FC Barcelona. Ik zie hem zomaar tussen Xavi en Iniesta spelen. Zo’n type speler is het wel”, besluit Van Eck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties