Interview Daems: "Zwakste plek bij Duitsers ligt achteraan"

Melissa Maes
| 23 reacties
Daems: "Zwakste plek bij Duitsers ligt achteraan"
Foto: © SC

Filip Daems speelt al jarenlang bij Borussia Mönchengladbach. De aanvoerder blikt met onze redactie vooruit naar het EK-kwalificatieduel tussen Duitsland en België. “Het zal heel spannend worden voor de Belgen.”

“Ik speel al jaren niet meer in België, maar ik probeer toch de competitie te volgen en zeker de nationale ploeg. Het is goed dat de Rode Duivels hebben gewonnen tegen Kazachstan, ze hadden geen andere keuze”, laat Filip Daems weten.

“In Duitsland kan alles gebeuren. Het wordt heel spannend, want de Mannschaft heeft tot nu toe elke wedstrijd gewonnen en de campagne zullen ze ook zo willen afsluiten. Van cadeautjes zal er zeker geen sprake zijn.”

Hoe zou je het Duitse elftal omschrijven? “Zeer sterk, ze hebben tal van goeie voetballers die elkaar al jaren kennen en ook goed zijn ingespeeld op elkaar. Misschien ligt de zwakste plek bij de Duitsers achteraan”, knipoogt Daems.

Joachim Löw geeft dinsdag misschien wel enkele andere jongens de kans om te spelen. Misschien krijgt een ploegmaat van mij wel speelminuten: Marco Reus. Maar laat één ding duidelijk zijn, Duitsland zal geen cadeautjes weggeven.”

"Niveau in België is gestegen"
De verdediger begon zijn voetbalcarrière in België, trok dan naar Turkije en is nu al enkele jaren een vaste waarde in de Bundesliga. “In België is het niveau gestegen. Zie naar de resultaten van de Belgische ploegen in Europa.”

“Maar ook de Turkse competitie is niet te onderschatten. Daar zijn ze heel fanatiek, de sfeer is daar heel speciaal.” Daems speelde van 2001 tot 2005 bij het Turkse Gençlerbirligi.

Ziet de nummer drie een terugkeer naar de Jupiler Pro League zitten? “Ja, waarom niet? Ik heb bij Borussia Mönchengladbach nog een contract tot 2013, dus dan ben ik 34. Voel ik me dan nog goed, dan wil ik gewoon verder spelen”, besluit Daems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties