Reactie Vertonghen: "Het is weer niet gelukt: frustrerend!"

Fabian Morren
| 25 reacties
Vertonghen: "Het is weer niet gelukt: frustrerend!"
Foto: © SC

Weer geen groot tornooi voor de Rode Duivels. Voor de vijfde keer op rij al zullen de Belgen een groot tornooi vanuit de zetel moeten volgen. "Ook voor mij is dit al de derde mislukte campagne", zucht Vertonghen.

Fabian Morren in Düsseldorf

Bij momenten waren jullie beter, maar uiteindelijk staat er wel 3-1 op het scorebord.
"Deze match deed me denken aan die van eerder op het seizoen met Ajax bij Real Madrid. We waren beter, maar worden twee keer gepakt. We begonnen nochtans heel fanatiek. Duitsland heeft echter gewoon een fantastisch elftal. We kunnen onszelf weinig verwijten, want we hebben er alles aan gedaan."

Vooraf leek het geloof in een goede afloop nochtans groot?
"Ja, uiteindelijk hadden we ook alles in eigen handen. Het was wel in Duitsland, maar bij winst waren we wel zeker. We hebben het echter zeker niet hier laten liggen. Dat deden we tegen Oostenrijk thuis, in Azerbeidzjan. We dachten toen dat we de zege al op zak hadden en door concentratieverlies gaven we het telkens nog weg."

Zo blijven jullie dus weer met lege handen achter...
"Als ik straks terugkeer naar Ajax zullen ze dat ook weer zeggen. We hebben zo'n mooi team, maar het is weer niet gelukt. Dat gevoel leeft bij ons in de groep ook. Voor mij is het al de derde campagne waarin we ons niet kunnen plaatsen. Dat is erg frustrerend. Er is nochtans kwaliteit in overvloed. We kunnen het ook niet op een gebrek aan ervaring afschuiven, want die hebben we."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties