Groep C: Witsel aan de leiding, ManU pakt eerste driepunter

Melissa Maes

Witsel doet een goeie zaak in Groep C en komt met Benfica alleen aan de leiding. Manchester United wist te winnen dankzij twee penalty's en volgt zo op de tweede plaats.

FC Basel – Benfica (0-2)
Benfica kwam in de twintigste minuut op voorsprong dankzij Bruno César die de bal in de netten trapte van tien meter ver. De ploeg van Witsel bracht mooi voetbal in de eerste helft.

In de tweede periode was het lang wachten voor Benfica om zich van de zege te verzekeren. Een kwartier voor tijd zorgde Cardozo voor de 0-2. De Portugese club moest wel nog vijf minuten met tien man verder spelen na de tweede gele kaart voor Emerson.

FC Otelul GalatiManchester United (0-2)
In de eerste helft kwamen beide clubs niet aan scoren toe. Manchester United was wel de betere ploeg, maar Otelul kwam nog meer gemotiveerd uit de kleedkamers na de koffiepauze.

In de tweede periode was het dan toch raak voor de bezoekers. Rooney plaatste een strafschop perfect in het doel. In de toegevoegde tijd kreeg Manchester United opnieuw een penalty. Rooney trapte ook die tussen de palen. ManU stijgt dankzij de overwinning naar de tweede plaats. Benfica heeft twee punten meer.