Mertens en Chadli winnen niet

Fabian Morren

PSV heeft niet kunnen winnen bij Vitesse. De Eindhovenaren bleven steken op een gelijkspel in Arnhem.

Door dit gelijkspel is de kloof met leider AZ vier punten. PSV was nochtans goed begonnen met een simpel doelpunt voor Tim Matavz.

Vitesse was vooral in de tweede helft de betere ploeg. Nadat een foutje achterin werd afgestraft door Bony was de stand ook weer in evenwicht. Nadien nam PSV de controle weer over, maar een tweede doelpunt bleef uit. Dries Mertens begon bij de bezoekers weer aan de aftrap.

Nacer Chadli mocht pas in de 67ste minuut invallen bij Twente. De club uit Enschede kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1) bij FC Groningen.  Leider AZ won met het kleinste verschil van Roda JC: 1-0.