Analyse Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (08)

Gentil Dossche
Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (08)

Net zoals vorige week kregen de doelmannen 28 treffers te slikken. Kenneth Asselman en Maarten Melkebeke namen er elk 3 voor hun rekening, terwijl voor Dean Meert de teller op 2 bleef staan. Asselman neemt meteen ook resoluut de leiding over.

Doelschutters:10: Asselman (Voorde) 7: Amazou (Zele) 6: Joye, Van Peteghem (Merelbeke); Munaron (Opstal) 5: Schiettecatte (Geraardsbergen); Vergucht (Wetteren) 4: Cocquyt (Aalter), Keymolen (Bambrugge), Melkebeke (Zottegem), Meuleman (Appelterre), Putteman (Lebbeke) 3: Baert, Smet (Melsele), I. De Durpel, VanderBeck (Geraardsbergen), Deblander (Voorde), De Pauw (Lebbeke), Fierens, Michels, Turk (Zele), Joren Hebberecht, Paerewijck (Zelzate), Kulkens (Appelterre) 2: F. Arnauw, Keita (Aalter); Sonck (Appelterre); B. De Durpel, Goossens, Haelterman, Wantens (Bambrugge); Van de Sompel, Van Hoyweghen (Kemzeke); Clapdorp, El Mokhtary, Pieters, Van de Manacker (Kruibeke); Mannaerts, Zahriou (Lebbeke); De Maeyer (Melsele); Erdogan (Merelbeke); De Cooman, Nechelput, Vandenbranden (Ninove); Meert, Van Hoomissen (Opstal); Guillemaere, Moreels (Voorde); Haentjens, Van Durme (Wetteren); El Mousati (Zele); Mertens, Porrez (Zottegem) 1: Amri, De Decker, De Poorter, Vandewalle (Aalter); Devisscher, Sanchez (Appelterre); Arnolis, De Moerloose (Bambrugge); De Couvreur, De Vuyst, De Wannemaeker, Heereman, Machtelinckx (Geraardsbergen); Frechier, Matthynssens, Trienpont, Van Damme, Vertenten (Kemzeke); Segers, Van Britsom, Vertonghen (Kruibeke); J. Scheerlinckx (Lebbeke); Geeraerts, Kersschot, D. en F. Vermeulen (Melsele); Elewaut, Van Rie (Merelbeke); Bellon, Kazi, Van Berlamont (Ninove); Charifi, Harnie, Van Baeveghem (Opstal); De Smet (Voorde); Hoorens, M. Verhoeven (Wetteren); Charifi, De Visser, De Witte, Solis Sanchez (Zele); Broeckaert, Erkoç, Vandevyvere (Zelzate); Machtelinckx, Makonga-Tara, Vleminckx (Zottegem).

Wedstrijden: Met de 2de plaats als inzet maakten Merelbeke en Rapide Lebbeke er een genietbare topper van waarbij de thuisploeg de beste kansen afwerkte. Het bezoekende slotoffensief kwam te laat. Erdogan 1-0; Van Peteghem 2-0; De Pauw 2-1

Leider Zele had alle moeite om een stug verdedigende Aalter uit verband te spelen. Op het einde lukte de thuisploeg bijna een stunt maar de bezoekers pakten toch de punten en zijn quasi zeker van de 1ste periode. Cocquyt 1-0; De Witte 1-1; El Mousati 1-2

Het aanvallend onthoofde Bambrugge had weinig in de pap te brokken in de derby bij Voorde. Ook de wederoptredende speler-trainer kon de nederlaag niet verhelpen. Asselman 1-0; Guillemaere 2-0; De Moerloose 2-1; Asselman 3-1 en 4-1

Ook in Geraardsbergen stond een derby op het affiche. In de eerste helft voerde Appelterre het hoogste woord maar scoorde niet. Na de rust nam de thuisploeg afstand. De Wannemaeker 1-0; De Durpel 2-0

Na 3 zeges op rij trok RC Wetteren met goede moed naar Opstal maar ook die ploeg was aan een goede reeks begonnen. De bezoekers misten creativiteit en de thuisploeg kende geen genade. Meert 1-0; Van Hoomissen 2-0; Meert 3-0; Munaron 4-0

Melselescoorde halfweg de eerste periode bij Zelzate maar aan de rust hingen de bordjes gelijk. Kort na het uur klom de thuisploeg op voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen. Kersschot 0-1; Broeckaert 1-1; Joren Hebberecht 2-1

In de Wase derby keken Kemzeke en Kruibeke elkaar in de ogen. Voor de rust waren de bezoekers baas maar vergaten te scoren. De thuisploeg deed dat niet na de rust en pakte de 3 punten. Van Damme 1-0; Van de Manacker 1-1; Vertenten 2-1

Al in de eerste minuut klom Zottegem op voorsprong en aan het halfuur werd de marge verdubbeld. Ninove kon slechts kort genieten van de aansluitingstreffer. Melkebeke 1-0; Porrez 2-0; De Cooman 2-1; Melkebeke 3-1 en 4-1

Stand: Zele 22pt; Merelbeke 16pt; Rapide Lebbeke 14pt; Voorde, Geraardsbergen, RC Wetteren, en Appelterre 13pt; Opstal en Melsele 12pt; Bambrugge 10pt; Kruibeke 9pt; Kemzeke 8pt; Zelzate 7pt; Ninove 6pt; Aalter 5pt; Zottegem 4pt.

Volgend weekend: zaterdag 19u30: Ninove – Zele. 20u00: Melsele – Voorde, Rapide Lebbeke – Aalter, Zottegem – Opstal. Zondag 15u00: Appelterre – Zelzate, Bambrugge – Merelbeke, Kruibeke – Geraardsbergen, RC Wetteren – Kemzeke.