In de kijker: Bob Peeters

Dirk Pieters
| 8 reacties
In de kijker: Bob Peeters
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Elke week zet onze redactie één speler of trainer in de spotlight. Deze persoon speelde een belangrijke rol in de huidige competitie. Deze week kozen we voor Cercle Brugge-coach Bob Peeters.

Carrière als speler

Wie kent er Bob Peeters niet? Zowel op het veld als speler, naast het veld als analist  én nu ook als coach zorgt de oefenmeester voor een vrolijke noot in het Belgische voetbal. Als voetballer kennen we Peeters vooral van in zijn periode bij SK Lierse. Hij begon zijn carrière bij de Pallieters en voetbalde er vijf mooie jaren bij elkaar met als hoogtepunt de titel in het seizoen 1997. De aanvaller was geen echte goalgetter, maar had overduidelijk zijn nut in het elftal van de landskampioen. Na vijf mooie jaren bij Lierse was het tijd voor zijn Nederlandse avontuur. De boomlange spits kwam terecht bij Roda Jc en ook daar deed ‘lange Bob’ het niet onaardig. In drie seizoenen wist hij bijna veertig doelpunten te maken en een transfer naar Vitesse kwam er aan. Ook daar bleef hij drie seizoenen aan de slag. Zijn doelpunten aantal ging wel naar beneden, maar Peeters bewees ook nu weer zijn nut te hebben in het elftal van de Nederlandse club.

Na ploegen in België en Nederland werd het tijd voor het Engelse voetbal te leren kennen. Peeters kwam terecht bij Millwall. Zijn Engels avontuur werd uiteindelijk geen al te groot succes en na vijfentwintig wedstrijden was het tijd om terug naar België te keren. Racing Genk werd zijn tweede Belgische club. Bij de Limburgers speelde hij in het seizoen 2005-2006 iets meer dan twintig wedstrijden en scoorde hij negen treffers. Om de cirkel helemaal rond te maken speelde Peeters zijn laatste seizoen opnieuw bij Lierse. Zijn laatste momenten op het Lisp waren misschien net de jaren teveel, maar het was een mooi einde om zijn carrière te sluiten waar het allemaal begon voor hem.

Carrière als coach

Na maanden van blessure hield Bob Peeters het voetbal als speler voor bekeken. Een nieuwe uitdaging stond te wachten en zo werd hij beloftencoach bij AA Gent. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de Buffalo’s. Onder Michel Preud'homme greep Peeters meteen de kans om zich te tonen. Hij deed het verbluffend als beloftencoach. Jong AA Gent eindigde derde, deed na een sterke terugronde nog bijna mee voor de titel. Zijn resultaten bleven niet onopgemerkt en op 27 mei 2010 begon het echte grote werk voor Peeters.

Hij werd voorgesteld bij KSV Cercle Brugge om Glen De Boeck op te volgen als hoofdtrainer. De aanstelling was voor iedereen een verrassing, maar uiteindelijk bleek dit een uitstekende keuze te zijn. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer loodste Peeters Cercle Brugge vorig seizoen naar de negende plaats. Het won twee keer tegen Club Brugge en haalde ook de halve finale van de Beker van België. Ook dit seizoen doet de coach het uitstekend met een minimum aan middelen. De club staat na elf speeldag op een knappe vierde plaats met 22 punten, dat zijn er evenveel als Club Brugge.

Carrière op televisie

Wie Bob Peeters zegt denkt meteen aan zijn fratsen op de televisie. We kennen Peeters als de clown die op zoek ging naar Roemenen tijdens het EK 2000 als analist met een gigantische koptelefoon op zijn hoofd (foto). Hilarische televisie, leuke momenten en dat hadden we allemaal ‘te danken’ aan zijn niet selectie voor het Europees Kampioenschap in 2000. Na zijn niet selectie besliste hij maar verder te gaan op een andere manier en heel België kon Peeters zijn grappen en grollen mee volgen op de TV.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties