Feyenoord krijgt pak voor de broek

Tomas Taecke
| 5 reacties

In het hoge Noorden is Feyenoord zwaar op de bek gegaan tegen Groningen (6-0). Ook Utrecht ging onderuit in Nijmegen (3-1).

Ronald Koeman zag voor de wedstrijd de inwijding van de Koeman-tribune in Groningen, nadien verging het lachen de Feyenoord-trainer snel. Tadic, Kieftenbeld en Andersson beslisten namens Groningen al na twintig minuten de wedstrijd.

Na de rust zorgde Bacuna voor de 4-0 en werd Fernandez voor Feyenoord uitgesloten. De Rotterdammers werden in de slotfase helemaal afgeslacht: Van Dijk en Suk zetten de blamerende 6-0-eindstand op het bord.

Nog zondagmiddag werd ook Utrecht zoek gespeeld. Uit bij NEC keken de Domstedelingen na goals van Schone en George na een kwartier tegen een 2-0-achterstand aan. Fernandez trapte nadien in eigen doel, Mulenga kon in de slotfase milderen vanop de stip (3-1).

Eerder zondagmiddag won Vitesse de Gelderse derby uit bij de Graafschap (0-1).