Interview Mertens over geblesseerde ex-ploegmaat: "Ik zal aan Nesu denken tijdens match"

Mertens over geblesseerde ex-ploegmaat: "Ik zal aan Nesu denken tijdens match"
Foto: © SC

Dries Mertens bevolkt vanavond de linkerflank in de oefeninterland tegen Roemenië. Speciaal voor hem, want ex-ploegmakker en Roemeen Mihai Nesu was er international voor zijn afschuwelijke ongeluk.

Een oefeninterland tegen Roemenië, wedstrijd zonder belang, maar niet voor de spelers. Het is ooit anders geweest, maar de Belgen nemen elke wedstrijd serieus op. De hand van Georges Leekens is duidelijk voelbaar. "We nemen Roemenië zeker serieus op", aldus Mertens. "We willen winnen. Dit is de voorbereiding voor 2014 en dan willen we er staan. Een goede voorbereiding is daarbij cruciaal."

Mertens staat weer in de basis. Het akkefietje na de wedstrijd tegen Duitsland toen hij pas laat mocht invallen en na de wedstrijd weigerde commentaar te geven, is uitgepraat. "Dat is allemaal al vergeten", reageerde hij kort. "Dat was de emotie van het moment."

Voor Mertens krijgt de wedstrijd tegen Roemenië ook een extra dimensie. Vorig seizoen bij Utrecht raakte zijn ploegmaat en goede vriend Mihai Nesu zwaar geblesseerd aan de nek na een botsing met een ploegmaat. Daarbij brak de Roemeen een nekwervel en kwam de verdediger in een rolstoel terecht.

"Hij is een heel goede vriend van mij", vertelde hij aan onze redactie. "We hebben deze week al een paar berichtjes over en weer gestuurd. Ik had gezegd dat we gingen winnen, maar dat ik aan hem ging denken. Hij was immers een vaste waarde bij Roemenië. Ik hoop dat hij vlug weer de oude wordt, maar momenteel is dat zeker nog niet zo. Het gaat wel beter, maar hij heeft nog steeds moeite om te bewegen. Hij heeft me echter gezegd dat hij de wedstrijd zal bekijken."

Over zijn plaats in het elftal is hij duidelijk: "Nee, ik wil niet centraler spelen. Ik speel bij PSV ook op de linkerflank en daar wil ik me op concentreren. Voor die centrale plaatsen hebben we genoeg jongens die dat kunnen. Daarbij, ik mag nog eens samen met Chadli spelen, dat is lang geleden. We kunnen dan onderling van flank verwisselen. Daar kijk ik al naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties