Lierse opnieuw in financiële problemen

Lierse opnieuw in financiële problemen
Foto: © SC

Lierse SK moet alweer gered worden. Nadat Maged Samy de club in 2007 van een financiële ondergang redde, zou Lierse vandaag een negatief vermogen van 22 miljoen euro hebben.

Dat de situatie ernstig is, bewijst het feit dat de raad van bestuur van Wadi Degla, de investeringsgroep van Maged Samy, deze week samenkwam. Die raad bestond uit Maged Samy zelf, zijn broer Adel en Maged Helmy.

Jesse De Preter, CEO bij Lierse, zou hen een besparingsplan voorgelegd hebben. Er zou 4 miljoen euro bespaard moeten worden en vijf miljoen euro nieuwe inkomsten moeten komen.

“Die 5 miljoen nieuwe inkomsten, dat lijkt me te gek”, reageert De Preter in Het Nieuwsblad. “De club heeft een omzet van 9 miljoen euro. Het zou waanzin zijn te denken dat we daar 5 miljoen euro aan kunnen toevoegen.”

"We kampen al jaren met een structureel tekort. In het seizoen 2009-2010 waren we voor dertig procent afhankelijk van Wadi Degla. In de vorige jaargang was dat zelfs voor vijftig procent het geval en dit seizoen zal het niet anders zijn. Zo kan het niet verder", luidt De Preter de alarmbel.

Het lijkt er dus op dat Lierse flink zal moeten besparen. De Preter gaf eerder al te kennen dat er flink in de spelersgroep gesnoeid zal worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties