Hugo Camps: "Vooral Standard kan mij bekoren"

Tomas Taecke
| 61 reacties
Hugo Camps: "Vooral Standard kan mij bekoren"
Foto: © SC

Elke week laat onze redactie een bekende voetballiefhebber vooruitblikken op de komende speeldag in de Jupiler Pro League. Dit weekend is columnist en schrijver Hugo Camps aan het woord.

Deze week polste onze redactie Hugo Camps naar zijn prognose over het nakende voetbalweekend. De gerenommeerde columnist was in zijn jonge jaren oorlogsverslaggever, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg en sportjournalist bij de toenmalige BRT.

Maar toch is het met zijn columns dat Hugo Camps niet alleen Vlaanderen maar ook Nederland in zijn greep houdt. De man met een uitgesproken mening over politiek en actualiteit is ook een groot voetballiefhebber en liet zich aan onze redactie op zijn immer cynische toon uit over de komende speeldag in de JPL.

Wanneer we de 68-jarige schrijver naar zijn favoriete club vragen, neemt hij ons even mee in de tijd. "Beringen was zonder twijfel mijn club, helaas bestaat mijn liefde niet meer", zegt Camps. "Het was een soort 'mijnenclub', zoals Waterschei en Winterslag (vandaag samen Racing Genk nvdr.) dat ook waren".

"Van de huidige eersteklassers kan vooral Standard Luik mij bekoren", voegt de columnist eraan toe. "Standard is de enige club die echt leeft. Die Zuiderse, warme sfeer en beleving, echt prachtig is dat".


De prognose van Hugo Camps:

OHL - Standard: 2
"Standard wint dit vlot. De Luikenaars zitten in een 'flow' en zullen de uitwedstrijd tegen het ietwat magere Oud-Heverlee Leuven wel winnen".

Bergen - Lierse: 1
"Bergen heeft een sterke thuisreputatie. Ondanks de betere periode van Lierse zullen de Draken aan het langste eind trekken".

KV Mechelen - Zulte Waregem: X
"Doe maar een gelijkspel. Mechelen is thuis sterk maar Zulte Waregem moet echt wel winnen. Een nederlaag betekent het einde van Kalezic, daar ben ik van overtuigd".

KV Kortrijk - AA Gent: X
"Deze is moeilijk te voorspellen. Gent scoort vaak maar slikt ook wel wat goals. Kortrijk heeft een zéér sterke thuisreputatie, dat wordt ook een gelijkspel".

Lokeren - Beerschot: 1
"Lokeren zal deze match winnen. Beerschot kent wel een goede periode, maar toch is dat nog steeds los zand".

Genk - Westerlo: 1
"Ik hoop van harte dat Westerlo het gaat halen, maar het wordt wel moeilijk. Ik vrees voor hen dat Genk de punten toch thuis zal houden".

Anderlecht - STVV: 1
"Dat moet toch wel lukken voor Anderlecht, niet? Als de wedstrijd op Stayen werd gespeeld, hadden de Truienaars wel een goede kans. Nu zal Anderlecht dit vlot winnen".

Club Brugge - Cercle Brugge: 2
"Dat thuisvoordeel van Club speelt niet echt want Cercle beleeft een hoogconjunctuur. Cercle zal die wedstrijd winnen met 0-2, schrijf maar op".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties