Match van het jaar voor Valencia

Match van het jaar voor Valencia
Foto: © SC

Wij spraken in Valencia met enkele supporters en de mening was unaniem: voor Valencia is de match tegen Genk de belangrijkste van het jaar. De ploeg staat momenteel pas op de derde plaats in de groep en de Europa League brengt niet genoeg op voor de financieel niet al te breed zittende club.

Johan Walckiers in Valencia

Door de Spaanse crisis en de tv-uitzendingen verloor Valencia een groot aantal abonnees en zag de inkomsten met 2 miljoen euro teruglopen. De topper tegen Real Madrid van afgelopen weekend was zelfs niet uitverkocht. De wedstrijd tegen de Limburgse landskampioen is dan ook belangrijk om aan klantenbinding te doen. En natuurlijk het economisch belang van de tweede ronde van de Champions League te halen. De vetpotten van het kampioenenbal zijn immers niet te vergelijken met die van de Europa League. Momenteel heeft de derde club van Spanje 37.000 abonnees voor de competitie, voor de CL zijn dat er 17.000.

De Spanjaarden doen er dan ook alles aan om hun stadion vol te krijgen tegen Racing Genk. Morgen worden er om en bij de 30.000 toeschouwers verwacht. Zo krijgt elke abonnee een extra ticket en ook bij een aankoop van 50 euro in de fanshop krijg je een ticket gratis. Ook 500 jeugdspelers mogen de wedstrijd gratis komen bijwonen. "Wij zijn vooral bang van de vele regen", aldus een supporter. "We vrezen dat Valencia nooit in zijn spel zal kunnen komen. Daarom probeert de club ook zo veel mogelijk volk achter de ploeg te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties