Interview Jacobs: "Als De Sutter vertrekt, wil ik een gelijkaardig type"

Jacobs: "Als De Sutter vertrekt, wil ik een gelijkaardig type"
Foto: © SC

Tom De Sutter heeft deze week aangegeven dat hij weg wil bij Anderlecht omdat hij te weinig speeltijd krijgt. Club Brugge en Gent lijken al interesse te tonen, maar Ariël Jacobs zou zijn spits liever in Brussel houden.

Het is misschien contradictorisch omdat Jacobs De Sutter niet al te veel laat spelen, maar de paars-witte trainer wil absoluut een type als hij in zijn kern. "Je hebt zo'n type nodig in je kern", aldus Jacobs. "Ik kan hem en anderen wel begrijpen als ze zeggen dat ze willen spelen, maar voor mij persoonlijk moet Tom niet vertrekken."

Jacobs is er niet de man naar om bij het bestuur gaan aan te dringen om die of die speler te houden, maar in dit geval geeft hij wel een flinke aanwijzing. "Als Tom vertrekt, ga ik om eenzelfde type vragen bij het bestuur. Dus ik vind het beter dat hij blijft, maar dat hangt niet van mij af. Je moet ook rekening houden met de wensen van de speler."

Ondanks de geruchten rond het vertrek van De Sutter is het voorlopig windstil bij Anderlecht. "De situatie is ook beter dan verleden jaar. Toen wisten we nog niet of we Europa League verder zouden spelen en in de competitie liep het ook niet echt goed. Verschillende spelers zoals Boussoufa, Biglia en Legear waren met een transfer bezig. De situatie nu is veel beter en spelers beginnen ook na te denken of het niet beter is om te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties