Luk Alloo: "Ik moet de Armani-generatie van Club niet"

Luk Alloo: "Ik moet de Armani-generatie van Club niet"
Foto: © SC

Elke week laat onze redactie een bekende voetballiefhebber vooruitblikken op de komende speeldag in de Jupiler Pro League. Dit weekend is het de beurt aan Luk Alloo.

Luk Alloo is de welgekende presentator, regisseur en schrijver die al jaren uw tv-scherm onveilig maakt. Naast het maken van programma's spendeert de spontane manus-van-alles ook een deel van zijn vrije tijd aan voetbal. En daar heeft hij een uitgesproken mening over, zoals u hier kan lezen. Hij waarschuwde ons ook: "Ik pronostikeer op emoties." En die emoties hadden een uitgesproken voorkeur voor de spelers en trainers van Club Brugge van weleer.

"Ik ben al veertig jaar fan van Club Brugge, maar sinds het tijdperk Jacky Mathijssen wel met reserves", aldus Alloo. "Ik was heel boos toen ze Jan Ceulemans, Francky Vander Elst en René Verheyen hebben buitengeknikkerd. Ik moet niets hebben van de huidige Armani-generatie die er aan de macht is. Club heeft het gevoel met zijn aanhang verloren."

"Soms ga ik nog kijken, maar minder dan vroeger. De laatste wedstrijd was Gent-Genk, want ja, ik heb een breede waaier aan interesse in voetbal. Ook buitenlands voetbal interesseert me en gelukkig heb ik een madam die dat ook wel kan appreciëren."

De Prognose van Luk

KV Mechelen-Anderlecht 2-1
De twee moeten winnen, maar ik heb het gevoel dat Marc Brys iets uit zijn mouw gaat schudden.

Lokeren-Standard: 2-1
Ook Lokeren moet winnen om zich wat op te werken en ik wens Peter Maes al het beste toe, daarom deze pronostiek.

Gent-Beerschot: 3-1
Gent zit in de goeie flow en Beerschot heeft met geluk zijn punten bij elkaar gesprokkeld. Daarbij, Mathijssen heeft Goor weggepest en dat was erover.

Genk-Lierse: 2-0
Ik gun het Chris Janssens van aller harte, maar Genk zal revanche willen na de mindere resultaten en ik denk dat Lierse daar het slachtoffer van gaat worden.

Bergen-Cercle Brugge: 1-1
Weinig over te zeggen. Ik denk dat het twee ploegen zijn die aan elkaar gewaagd zijn.

OHL-Zulte Waregem: 1-0
Ik neem een risico hier, maar ik vind Zulte Waregem echt niet goed. Het wordt een typisch Belgische match met weinig kansen.

KV Kortrijk-Westerlo: 0-3
Ik wil dat de Caje in eerste klasse blijft.

Club Brugge-STVV: 0-1
Ik kan het voetbal onder Daum maar matig appreciëren. Vander Elst probeert er altijd wel iets van te maken en ik gun het hem dan ook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties