Mathijssen: "Bij Gent komt het gevaar van alle kanten"

Mathijssen: "Bij Gent komt het gevaar van alle kanten"
Foto: © SC

Beerschot neemt het dit weekend op tegen Gent, de tweede in de stand. Trainer Jacky Mathijssen spreekt alvast over een "mooie uitdaging".

"Na Genk krijgen we een ploeg van hetzelfde kaliber of misschien nog beter voorgeschoteld", aldus Mathijssen op de site van de club. "We willen er iets klaarspelen. Ik hoop heel veel goede dingen qua omschakeling en balbezit van vorige week terug te zien. Gent heeft veel individueel talent, het gevaar komt er van vele kanten."

"Morgen gaan we het de tegenstander proberen moeilijk te maken, maar we willen ook zelf proberen te voetballen en gevaarlijk zijn. AA Gent heeft vele kwaliteiten, het is een goede ploeg. Niet voor niets spreken kenners over de meest uitgebalanceerde spelerskern in eerste klasse. Titelkandidaat? Daar ga ik niet op antwoorden, dat moeten zij zelf maar doen."

Mathijssen zette vorige week Gary Kagelmacher op rechts om Kevin De Bruyne aan banden te leggen. Tegen Gent heeft hij niet meteen zo'n zet voorzien. "Genk komt het gevaar duidelijk langs links. Dus daar konden we op inspelen. Bij Gent is dat niet zo. Ik zou niet weten wie van hun vijf flankspelers morgen zal spelen."

In de voorlopige selectie valt Jon Gudni Fjoluson preventief weg. Conor Laerenbergh, die al vijftien keer scoorde voor de beloften, neemt zijn plaats in. "Conor moet nog lichaam kweken, maar hij valt regelmatig op bij de beloften. Begin volgende week begint hij aan zijn examens. Zie deze selectie als: 'Proficiat, Conor, je bent goed bezig!' En daarna moet hij maar goede examens afleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties