Nieuwe onderzoeken naar gokschandalen

Melissa Maes
| 1 reacties
Nieuwe onderzoeken naar gokschandalen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de lokale media heeft de Italiaanse politie maandag zeventien mensen gearresteerd in de zaak rond wedstrijdvervalsing. Begin augustus werden al straffen uitgesproken door een sportieve rechtbank.

Volgens de Italiaanse media is Cristiano Doni, de 38-jarige voormalige kapitein van Atalanta Bergamo, een van de gearresteerde personen. Ook de 36-jarige ex-voetballer Luigi Sartor, die nog speelde voor Parma, Inter Milaan en Roma, zou maandagochtend zijn opgepakt. Er zouden daarnaast nog vijf actieve voetballers en enkele gokkers zijn gearresteerd.

Het onderzoek startte begin juni in Cremona. Al snel kwamen Doni en voormalig international Giuseppe Signori in beeld: zij zouden samen met veertien anderen gegokt hebben op wedstrijden die ze hadden vervalst. In totaal zouden de voorbije twee seizoenen zowat twintig wedstrijden gemanipuleerd zijn, waarbij er werd gegokt op Aziatische websites.

De Disciplinaire Commissie van de Italiaanse Voetbalbond FIGC veroordeelde in dit gokschandaal eersteklasser Atalanta begin augustus tot zes strafpunten en schorste Doni voor 3,5 jaar.

Signori en negen andere hoofdverdachten kregen de maximumstraf van vijf jaar en een levenslange uitsluiting van het profvoetbal. Chievo Verona, een andere eersteklasser, kreeg van de FIGC een boete van 80.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties