AS Roma wint; Thereau knalt Udinese uit de Coppa Italia

Dirk Pieters

Woensdagavond stonden er in de Coppa Italia twee wedstrijden op het programma. AS Roma versloeg Fiorentina met 3-0 en Udinese deed het heel wat minder goed en ligt na een 1-2 nederlaag uit de Italiaanse beker.

AS Roma mag zich klaarmaken voor de kwartfinales van de Coppa Italia na een 3-0 overwinning tegen Fiorentina. De thuisploeg had het niet gemakkelijk en kon pas na de rust afstand nemen. Fiorentina deelde enkele mooie cadeaus uit en maakte het zo zichzelf wel heel moeilijk in de tweede helft. Lamela scoorde twee doelpunten, beiden op aangeven van Totti en ook Borini pikte zijn doelpuntje mee in de tweede helft.

Voor Udinese verliep het woensdagavond heel wat minder goed. De club verloor verrassend op eigen veld met 1-2 van Chievo. Na negentig minuten stond de 1-1 stand nog op het bord, maar in de blessuretijd trok Chievo alsnog aan het langste eind: Cyril Thereau schoot de winnende treffer tegen de netten.