Interview Dirar: "We zijn klaar voor Anderlecht"

Tomas Taecke
| 77 reacties
Dirar: "We zijn klaar voor Anderlecht"
Foto: © SC

Nabil Dirar is dit seizoen één van de uitblinkers bij blauw-zwart en wil zijn verworven status zondag in het Astridpark in de verf zetten. Na een uitstekende stage beweert de rechtervleugel dat Club klaar is voor de topper die zich volgens Dirar op het juiste moment aandoet.

Tomas Taecke in Brugge

Christoph Daum heeft er tijdens de winterstage flink de pees op gelegd. Het zware oefenkamp heeft er volgens Dirar voor gezorgd dat Club Brugge op en top fit is om de kraker aan te vatten.

"Fysiek kunnen wij niet beter in orde zijn dan op dit moment", geeft de Marokkaan aan op de persbabbel. "De stage was enorm zwaar. We hebben goed gewerkt maar ons ook kostelijk geamuseerd. We werkten ook veel met de bal en de wedstrijd tegen Hamburg heeft ons goed gedaan".

Dirar bleef in Spanje twee dagen aan de kant met een kleine hielblessure. Op die manier ontsnapte hij aan de zwaarste trainingen die geprogrammeerd stonden.

"Ik heb een beetje geluk gehad dat ik twee dagen buiten strijd was", grapt de rechtervleugel. "Het was een keiharde stage, de trainer is nooit tevreden (lacht). Hij heeft ons een beetje doodgedaan, maar we zijn blij dat er niemand geblesseerd is geraakt tijdens het oefenkamp. Enkel Vazquez en Refaelov kampten met wat pijntjes, maar die zijn nu van de baan geruimd".

Club Brugge opent de terugronde met zowat de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Uit bij Anderlecht komt blauw-zwart doorgaans goed voor de dag, alleen leverde dat de afgelopen jaren slechts weinig resultaten op.

"Anderlecht komt op het perfecte moment", geeft Dirar aan. "We zijn volledig klaargestoomd en hebben ook veel zin in de wedstrijd. Vroeg of laat moet je toch tegen hen spelen, dit is een uitstekend tijdstip".

"We zullen zeker niet met elf man achter de bal kruipen. In die zin was de match tegen HSV een goeie test, daar hebben we ook mooi vooruit gevoetbald. Natuurlijk gaan we uit van de organisatie zoals we dat elke week doen. Maar uiteindelijk zullen we vol voor de drie punten strijden".

In de heenwedstrijd moest Club Brugge na een bewogen wedstrijd de zege alsnog uit handen geven. Blauw-zwart ontsnapte wel toen Sporting tot tweemaal toe naliet een strafschop te benutten.

"We hebben in die partij wat geluk gehad met de gemiste strafschoppen", geeft Dirar toe. "Maar voor hetzelfde geld houden we de drie punten thuis. Ondertussen zijn wij het nieuwe systeem gewoon geworden en fysiek ook helemaal top. De automatismen die in het begin ontbraken zijn er stilaan ingeslopen. Enkele maanden geleden werden we afgeremd door veel blessures en jonge invallers die nog niet helemaal klaar bleken te zijn".

Anderlecht hoopt op een galawedstrijd waarin het de Gouden Schoen van Matias Suarez nog wat extra in de verf kan zetten. Geruggesteund door de aanhang zal paars-wit er een feestdag van willen maken.

"Suarez was mijn gedoodverfde winnaar, dat heb ik zelf aangegeven in interviews maanden terug. Hij zal nu willen bevestigen en tonen dat de uitreiking correct was en hij de trofee dubbel en dik verdiend heeft. Maar wij mogen geen schrik hebben en zijn absoluut klaar voor Anderlecht. Iedereen is fit en door de harde concurrentie wordt er nog steviger getraind. Ik herhaal het nogmaals: deze topper komt voor ons op het ideale moment", aldus Nabil Dirar.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties