Interview "Hier kunnen ze in België alleen van dromen"

"Hier kunnen ze in België alleen van dromen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks zijn statuut van bankzitter heeft Ruud Boffin reeds een schitterende periode bij West Ham achter de rug. De doelman zit in een ploeg waar de nodige sterren inzitten. "Maar geen van die jongens heeft een dikkenek."

Door Johan Walckiers

"Ik weet nog dat ik na vier maanden reeds mijn eerste wedstrijd voor de eerste ploeg moest spelen. Robert Green kwam naar me toe en zei dat zijn blessure niet tijdig genezen zou zijn en dat ik zou moeten starten. Dan moet je toch even slikken." Het is één van de anekdotes die Boffin nooit zal vergeten. De kans die zich voordeed toen West Ham kwam aankloppen, greep hij met beide handen.

Ruud, hoe is het leven in Londen?
Schitterend gewoon. Ik woon niet echt in Londen, maar een beetje er buiten. Ik heb een zoontje van 17 maanden en het is gewoon geweldig om met hem naar de parken en kinderboerderijen hier in de buurt te gaan.

Je zit in een ploeg met mannen als Robert Green, Pape Diop, Kevin Nolan, John Carew en David Bentley. Wat zijn dat voor mannen?
Heel toffe jongens eigenlijk allemaal. De spelers onderling verstaan elkaar heel goed. Het is niet omdat je niet in de ploeg staat dat die mannen je niet bekijken.

Zo te horen wel een leuke ploeg.
We hangen echt heel goed aan elkaar. De Franse spelers vormen wel een clubje op zich, maar daar heeft de ploeg geen last van. De sfeer is gewoon heel goed. En dat is toch de verdienste van onze kapitein, Kevin Nolan. Hij houdt de groep echt bij elkaar. Hij is de beste kapitein die ik al heb meegemaakt. Je hebt soms goede voetballers die in de omgang veel minder zijn. Kevin is gewoon een prachtgast.

Zelfs met de druk die jullie voelen om terug naar de Premier League te promoveren?
Dat moet je relativeren. Momenteel is de druk miniem omdat we toch gedeeld eerste staan. Natuurlijk is de ambitie om te stijgen groot, maar de druk zou pas echt groot worden moesten we twee of drie wedstrijden na elkaar verliezen.

Hoe groot is dat verschil tussen The Championship en de Premier League nu?
Toch enorm groot. In The Championship zijn er twee of drie ploegen die echt mooi voetbal spelen. Bij de rest ligt de nadruk meer op kracht en fysiek. Je ziet ook zwaardere overtredingen.

West Ham staat bekend om zijn fervente supporters.
Onze fans zijn ongelooflijk. Als we op verplaatsing gaan, trekken er soms 4.000 mensen mee. Onze thuismatchen spelen we voor 32-34.000 man. Daar kunnen ze in België enkel maar van dromen.

Jij hebt nu een half jaar Premier League meegemaakt. Is Thibaut Courtois klaar om zijn plaats daar op te eisen?
Ik heb Courtois daarvoor niet goed genoeg gevolgd. Ik weet dat hij een fantastisch seizoen bij Genk achter de rug heeft en dat hij enorme kwaliteiten heeft. Hij is nog heel jong en heeft een hele toekomst voor zich. Ik hoop dat hij de kans gaat krijgen en dat hij die waarmaakt. Dat zou fantastisch zijn voor die jongen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties