Dirar: “Geen stap achteruit”

Thomas De Block
| 155 reacties
Dirar: “Geen stap achteruit”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nabil Dirar verkaste op de laatste dag van de transfermarkt naar Monaco. De Marokkaanse middenvelder verliet zo na vier seizoenen Club Brugge. De middenvelder ziet in zijn overgang naar de Franse tweedeklasser geen stap terug.

Financieel zal Dirar er alvast wel bij varen. Bij Monaco zal hij ongeveer één miljoen euro netto per jaar ontvangen. Toch wil Dirar zich niet alleen achter het financiële aspect verschuilen.

“Monaco is een club met een rijke traditie, die acht jaar geleden nog de finale van de Champions League speelde”, begint Dirar zijn sportieve verantwoording.

“Het project dat nu klaarligt is ongelooflijk. Met de nieuwe wind die er waait wil Monaco zo snel mogelijk weer naar eerste klasse, naar de top van Frankrijk en uiteindelijk ook Europa. Ik ben 25 jaar. Dit langetermijnplan spreekt me aan.”

Ook het klimaat biedt volgens de kersverse Monegask de nodige voordelen. “Zonder anderen iets te willen verwijten, maar sommige spelers kiezen voor clubs als Anzji of Terek Grozny. Wel dan ben je beter af met Monaco waar mijn vrouw en ik- en ons dochtertje dat eraan komt – in aangename omstandigheden kunnen leven”, klinkt het tegenover HNB.

Het vertrek van de vinnige middenvelder zorgde weliswaar voor de nodige irritatie bij Club-trainer Christoph Daum. Dirar meldde zich het afgelopen weekend ziek om op die manier zijn transfer te kunnen regelen.  Toch wilde Dirar de plooien nog glad strijken voor zijn vertrek.

“Ik begrijp dat de trainer kwaad was. Het spijt me – en ik wens hem en mijn gewezen ploegmaats ook het allerbeste – maar dit aanbod kon ik niet weigeren”, zei Dirar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties