Toppers en floppers: Speeldag 24

Dirk Pieters
| 48 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 24
Foto: © SC

Nog enkele speeldag en we kunnen aan de play-offs beginnen. Welke spelers of ploegen weten in die laatste weken nog te schitteren, of net niet. Hierbij het overzicht van afgelopen weekend.

TOPPERS:

Jens Naessens: Drie doelpunten maken in een belangrijk degradatieduel. Dat overkwam Jans Naessens. De speler van Zulte Waregem speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Westerlo. Ook het aandeel van Franck Berrier is niet te onderschatten. De middenvelder deelt weer heel wat assists uit bij Essevee.

Maxime Lestienne: Wie had gedacht dat we Maxime Lestienne dit seizoen nog bij de toppers konden zetten. De middenvelder van Club Brugge zat boordevol vertrouwen en werkelijk alles lukte. Lestienne pikte bovendien ook nog twee doelpuntjes mee.

Michy Batshuayi: Al enkele weken haalde hij de rubriek van toppers net niet, maar deze week belonen we hem in deze rubriek. Hij speelde misschien niet zijn beste wedstrijd en ook op de overwinning van Standard valt ‘iets’ te zeggen, maar het nieuwe goudhaantje van Standard is van goudwaarde. In de laatste vijf matchen scoorde hij in vier wedstrijden een doelpunt. Ondanks zijn jonge leeftijd liet hij de afgelopen weken heel wat fraaie zaken zien.  

FLOPPERS

Sint Truiden: Het ziet er heel slecht uit voor Sint Truiden. Ondanks enkele versterkingen (Rossini en Chatellen), kon de club veel te weinig brengen in de thuismatch tegen Cercle Brugge. Het ziet er naar uit dat Kanaries zich mogen klaarmaken voor play-off III. Het vertrek van Guido Brepoels zorgde nooit echt voor een volledige ommekeer.

Beerschot op verplaatsing: Jacky Mathyssen was niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Opnieuw liet Beerschot het afweten op verplaatsing. Thuis tegen Anderlecht nog een knappe prestatie, maar tegen blauw-zwart was het huilen met de pet op. Het slikte vijftien doelpunten in de laatste vier uitmachten en scoorde maar drie keer keer. Het verschil tussen thuis en uit is nog nooit zo groot geweest.  

Boban Grncarov: Wat de speler van Lierse deed kunnen we absoluut niet goedkeuren. Ondanks de zeer vreemde beslissingen van scheidsrechter Luc Wouters was het gedrag van Grncarov ontoelaatbaar. Filipe tweemaal bij de haren trekken en natrappen uit het zicht van de scheidsrechter is behoorlijk schandalig. De reactie van Felipe was ook niet erg slim en fraai, maar min of meer nog te begrijpen na het haartje-trek van Grncarov. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties