Anderlecht wil voor Play-Offs nieuw combiticket testen

Glenn Schrader
| 18 reacties
Anderlecht wil voor Play-Offs nieuw combiticket testen
Foto: © SC

RSC Anderlecht en de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werken momenteel samen aan een combiticket voor de thuiswedstrijden van de ploeg. Hiermee willen ze een oplossing vinden voor de problemen die onstonden door de invoering van het nieuwe parkeerreglement.

“Sinds de gemeente Anderlecht haar nieuwe parkeerregeling invoerde, is het voor Anderlechtsupporters onmogelijk om nog reglementair in de buurt van het stadion te parkeren”, legt Carla Dejonghe, Brussels Volksvertegenwoordiger, uit.

“Iets verderop betalen ze vijf euro per uur. Dat tikt stevig aan voor een uitstapje naar het voetbal. Tijdens de laatste Europese thuiswedstrijd van de ploeg (tegen Moskou), werden er maar liefst zeshonderd pv’s wegens foutparkeren uitgeschreven”, voegde ze daar nog aan toe.

Het combiticket zou zowel de toegangsprijs voor de wedstrijd als de prijs voor het openbaar vervoer bevatten. De technische haalbaarheid van het voorstel wordt binnenkort besproken, maar RSC Anderlecht zou het systeem nog voor de play-offs die op 31 maart beginnen willen testen.

Momenteel biedt Anderlecht zijn vips al de mogelijkheid om hun wagen aan het Erasmusziekenhuis te parkeren en met de metro naar de wedstrijd te komen. Volgens Dejonghe is er echter meer nodig, omdat het slechts over een beperkt aantal mensen gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties