Barcelona krijgt 200.000 euro van radiozender

Glenn Schrader
| 13 reacties
Barcelona krijgt 200.000 euro van radiozender
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse radiozender COPE geeft toe dat het Barça schade heeft berokkend met dopingbeschuldigingen aan het adres van de Catalanen. De radiozender biedt daarvoor een schadevergoeding van 200.000 euro aan.

Tijdens de uitzending van ‘De Middernachtmatch’ van 13 maart 2011 liet de zender vallen dat Real Madrid de Spaanse voetbalbond gevraagd had om strengere dopingcontroles uit te voeren. De Koninklijke zou de betwijfelijke reputatie van Barcelona willen laten onderzoeken. De Madrilenen ontkende echter dat ze dit ooit hebben gedaan, waarop Barcelona klacht indiende tegen de Spaanse radiozender voor valse informatie.

 De zender erkent nu dat de informatie die ze gaven niet correct was en van een niet gecontroleerde bron kwam. COPE stelt daarom een schadevergoeding van 200.000 euro voor, dat zou genoeg zijn om de berokkende schade terug te betalen. Barcelona heeft evenwel niet laten weten of dat voor hun een goed akkoord is.

Vorig jaar veroordeelde het Spaanse Hooggerechtshof de Franse krant Le Monde nog omdat ze in 2006 geschreven hadden dat er een sprake was van doping bij Barcelona. Blaugrana zou nauw samengewerkt hebben met dopingarts Eufemanio Fuentes, die een hoofdspeler was in ‘Operacion Puerto’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties