Parker vervangt Terry als aanvoerder bij Engeland

Andrea Doino
| 11 reacties
Parker vervangt Terry als aanvoerder bij Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat de FA de aanvoerdersband van John Terry heeft afgenomen werd er lang gespeculeerd over wie de nieuwe kapitein van Engeland zou worden in de oefeninterland tegen Nederland. Uiteindelijk is het Tottenham-speler Scott Parker geworden.

Tottenham-coach Harry Redknapp liet eerder deze week al weten dat Scott Parker de ideale aanvoerder zou zijn voor de Engelsen. The Sun meldde vandaag dat interim-bondscoach Stuart Pearce voor de middenvelder van Tottenham heeft gekozen. 

De 31-jarige Parker heeft tien interlands op zijn naam staan. Vooral onder Fabio Capello kreeg hij dikwijls een basisplaats. Hij startte in zeven van de negen interlands van The Three Lions. Dinsdag werd hij nog door de fans gekozen als beste Engelse speler van het jaar.

Interim-bondscoach Stuart Pearce maakte vandaag zijn beslissing bekend. Gisteren zei hij tijdens een persconferentie nog over welke eigenschappen een aanvoerder zeker zou moeten beschikken.

“Aanvoerder zijn van Engeland is één van de beste momenten van mijn carrière geweest als voetballer. Voor je eigen land spelen, is het hoogtepunt voor iedere speler. Een kapitein moet iemand zijn die het belang van het team voor het eigenbelang plaatst, iemand die respect krijgt van andere spelers en niet egoïstisch is. Dat zijn zeer belangrijke eigenschappen voor een kapitein.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties