OHL wil Den Dreef uitbreiden

Melissa Maes
| 21 reacties
OHL wil Den Dreef uitbreiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven wil hun stadion Den Dreef uitbreiden. "Bij topwedstrijden kwamen we altijd zitplaatsen tekort." De uitbreiding zou achthonderd extra plaatsen opleveren.

“We willen het stadsbestuur niet het mes op de keel zetten. We beseffen dat Leuven al veel investeringen in OHL heeft gedaan. Wij zijn hen daar uiteraard heel dankbaar voor”, laat woordvoerder Chris Vandebroeck weten aan HLN.

“Het is zo dat we bij de club de nood voelen om uit te breiden. Qua staanplaatsen hebben we nog wat speling, maar qua zitplaatsen niet. Zeker als we topmatchen spelen tegen Anderlecht of Club Brugge. Dan was alles uitverkocht. Momenteel hebben we 8.519 plaatsen, 5.554 daarvan zijn zitplaatsen.”

“We zouden graag eens praten met de stad. Het is op korte termijn mogelijk om de blokken M en N van een extra verdieping te voorzien. Die blokken zijn echter nog maar pas als zijvleugels van de hoofdtribune bijgebouwd. Dat was in het begin allemaal bouwtechnisch mogelijk, maar toen waren de middelen er nog niet.”

“We moeten nu ook bekijken wat haalbaar is en welk bedrag de stad wil bijdragen. Met die extra verdieping kunnen we achthonderd extra plaatsen creëren.”

De stad Leuven luistert naar de vraag, maar ze willen daar ook iets tegenover stellen. “Er zijn gesprekken geweest tussen mezelf en de club over een uitbreiding. De vraag snap ik, want de club boekt veel succes. Zo vlogen de abonnementen de deur uit”, aldus Schepen van Sport Els Van Hoof (CD&V).

“OHL moet wel begrijpen dat ze zich minstens vijf jaar moeten bewijzen als een stabiele club. Pas dan denken wij aan een groot stadion van twintigduizend plaatsen.”

Het stadion is ook te klein om Europees te spelen. “In theorie kan dat volgend jaar al, maar de kans is heel miniem”, zegt Vandebroeck. “We hebben dan ook een overeenkomst met Racing Genk. Als dat zou gebeuren kunnen we in de Cristal Arena spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties